Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre FETÖ, DEAŞ ve PKK'lı teröristlere yongalı kimlik ve pasaport hazırlayan, aralarında kamu vazifelilerinin da bulunduğu 48 şahsiyet teşkilat çökertildi. Kamu vazifelilerinin yongalı kimliğini almayan bireylerin bilgilerini kullanarak, kabahatlilere ait parmak izi ve resimlerin yer aldığı popülasyon cüzdanı ve pasaport hazırladıkları belirtildi. Teröriste VIP hizmet veren çete, bu harekâtlar için FETÖ'cülerden 25'er bin dolar, DEAŞ'lılardan 20'şer bin dolar, PKK'lılardan ise 10'ar bin dolar arz ediyordu.

İşte ayrıntılar:

Süreç, İstanbul Emniyeti'ne gelen "Terör örgütüyle irtibatlı, suratlarca yabancı Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyor" istihbaratıyla başladı. DEAŞ irtibatlı Tacik Umar kod isimli kuşkulu, 5 Nisan'da Terörle Gayret takımlarınca tutuldu. Üzerinde "Abdülhamit Soyırgaz" ismine tertip edilmiş kimlik çıktı. Analiz başlatıldı.

Kimliğin Arnavutköy Popülasyon Müdürlüğü'nden çıkarıldığı, bir de B sınıfı sürücü dokümanı olduğu tanımlandı. Abdülhamit Soyırgaz ismiyle Türk yurttaşı olan DEAŞ'lının, Çin yurttaşı olan Kaşgar doğumlu F.D. olduğu ortaya çıktı. Terör örgütü azalığı kapsamında hakkında başka bir soruşturma olan kuşkulu hapsedildi.

Soruşturmada DEAŞ, PKK ve FETÖ irtibatlı 83 kuşkuluya yeni kimlik kartı, sürücü dokümanı ve ikametgâh bilgileri ayarlayan bir grubun var olduğu tespit edildi. Aralarında kamu vazifelilerinin de yer aldığı kuşkulular, kabahat teşkilatı kurma, kurulan teşkilata abone olma, teşkilata dayanak etme, rüşvet almak ve vermek ile fotoğrafı dokümanda sahtecilik kabahatlerinden soruşturuluyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Teşkilatlı Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada; Enver B.'nin liderliğinde bir kabahat teşkilatı kurulduğu, teşkilatı ikinci idareyici konumunda Sadettin S. ve Hayrettin T.'nin bulunduğu ve teşkilatın 45 azası olduğu tanımlandı.

Tutulan 48 teşkilat azası hapsedildi.

Soruşturmada bazı kamu vazifelilerinin uyuşmalı olduğu öbür teşkilat aboneleriyle iş birliği içerisinde hareket ederek teşkilat abonelerinin Türkiye'de rahat yaşamalarını veya yurt dışına çıkış yapmalarını sağladıkları ortaya çıktı.

FETÖ azalığı yargılamasıyla soruşturulan Esra U., Ümit U. ve Tarık U. ailesinin, başka bir aileye ait kimlik bilgilerinin kullanılarak sahte biçimde hazırlanan kimlik ve pasaport ile yurtdışına çıktığı tanımlandı. Türk yurttaşı olan Tunca K. hakkında PKK teşkilat azalığı kabahatinden soruşturma vardı. Hazırlanan sahte kimlikle Bağcılar'da bir işte çalıştığı ortaya çıktı. DEAŞ azalığı bulunan 11 kuşkulu da bu biçimde Türkiye'de yaşadı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddia belgesinde kimlik bilgileri kullanılan 88 şahıs mağdur olarak yer aldı. 48 teşkilat abonesinin 'Suç işlemek emeliyle teşkilat kurma, idareme, teşkilat azası olma, kamu misyonlusunun fotoğrafı dokümanda sahteciliği, şahsi bilgileri kaydolma, rüşvet almak ve vermek, kabahat teşkilatı kurma, kurulan teşkilata abone olma, idareme ve dayanak etme' kabahatlerinden suçlanması isteniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com