Citigroup Inc.’in niceliksel stratejistlerine kadar, ABD hisse senetleri öteki bütün varlık sınıflarından daha yüksek bir resesyon ihtimaliyle fiyatlanıyor ve daha fazla zararla karşı karşıya kalabilir.

Alex Saunders’ın da arasında bulunduğu stratejistler 18 Ekim tarihli bir notta, “ABD hisse senetleri resesyon riskinin çoğunu fiyatladı (ancak yeterli yok) ve kar tahminlerinin daha pozitif ayarlanması gerekiyor. ABD tahvilleri minimum riski fiyatladı, ancak şahin Fed’in göz önüne alındığında tahvillerin resesyon risklerine tepki vermesi azıcık süre alacak” dediler.

Haziran ayında teknik olarak bir ayı piyasasına girdikten sonradan, S&P 500 endeksindeki bu yılki düşüş salı günkü kapanış itibarıyla %22’ye çıktı. bu vesileyle, ABD 10 takvim Define getirileri bu sene 250 baz puandan fazla arttı.

Saunders ve ekibi, hiçbir varlık sınıfının durgunluk riskini fazla fiyatlandırmadığını ancak hisse senetlerinin bu senaryoyu en fazla hesaba kattığını yazdı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/citi-abd-hisse-senetleri-resesyon-ihtimaliyle-fiyatlaniyor.html