Görevden alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Âlem Kayaalp, ‘çocuğa cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyondan kısa bir zaman önce MHP’nin Diyarbakır İl Teşkilatını kapatma kararı alması, MHP’ye içeriden veri sızdırıldığı iddialarına neden oldu.

Tutuklanan Âlem Kayaalp’in siciliyle ilgili dikkat çeken bir iddia da ortaya atıldı.

KRT Editörü Cem Özkeskin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara tarafından Kayaalp, 2008’de Temiz Toplum Derneği İl Başkanıyken işsizlere meslek, çiftçilere gelir desteği, esir ve hükümlülerin davalarını Yargıtay’da bozarak cezalarını düşürecekleri vaadiyle insanları dolandırmaktan tutuklanmıştı.

MHP'nin tutuklanan eski il başkanı Kâinat Kayaalp 2008'de Pak Toplum Derneği İl Başkanıydı. O dönemde de işsizlere meslek, çiftçilere kazanç desteği, tutsak ve hükümlülerin davalarını Yargıtay'da bozarak cezalarını düşürecekleri vaadiyle insanları dolandırmaktan tutuklanmıştı. pic.twitter.com/zldNOLLZNW

— Cem Özkeskin (@Cemmozkeskin) June 17, 2022

Kayaalp, dönemin Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi üyeleri Abdurrahman Yona, Mehmet Hanifi Demirtaş, Ahmet Dilmen ve Mustafa Taş 18 ay cezaevinde kaldıktan daha sonra terhis edildi.

Bugün süren soruşturmayla ilgili de bilgi veren Cem Özkeskin, ‘Diyarbakır MHP İl teşkilatında diğer yaşananları yazmayı midem kaldırmıyor. Tutuklanma gerekçelerinden biri ‘minik çocuğa cinsel istismar’ bu dürüst. Aldığım bilgiye göre çocuk Kayaalp’in ofisindeki çay ocağında çalışıyormuş’ dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade ile Kayaalp’in fotoğrafını da paylaşan Cem Özkeskin, “Soylu’nun Kayaalp’e olan yakınlığının nedeni ise bu fotoğraf. Asilzade’nun anlaşamadığı eski Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun Erbil Valisinden aldığı bu hediyeyi MHP genel merkezine Kayaalp taşıyor. Böylece Karaloğlu Diyarbakır’dan alınıp, Mülkiye Baş Müfettişliğine atanıyor” diye yazdı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/cocuk-istismarindan-tutuklanan-mhp-diyarbakir-il-baskani-daha-once-de-dolandiriciliktan-tutuklanmis.html