2011 yılından bu yana 40 anaokulunun açılışı gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 41. Anaokulunu ise Siirt’in Baykan İlçesinde açtı.

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 41. Anaokulunu Siirt’in Baykan ilçesinde törenle açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan ‘Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nda takriben 100 öğrenci eğitim alacak.

Vali Hacıbektaşoğu, törende yaptığı konuşmada okulun yapımına vesile olan herkese teşekkür etti.

Eğitimi desteklemeye devam edeceklerini dile getiren Vali Hacıbektaşoğlu, okula bilim insanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nun isminin verilmesinin bambaşka bir manâ taşıdığını aktardı.

Vali Hacıbektaşoğlu, "Biz ne yapıyorsak çocuklarımız için, geleceğimiz için yapıyoruz. Prof. Dr. Cüceloğlu bütün ömrünü eğitime adamış bir insan. Bunları herkes başaramaz. Tüm Siirt namına çocuklarımız ve annelerimiz namına milletimiz namına kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu güzel anaokulunu çocuklar gülsün diye Baykan ilçesinin Fatih ilkokuluna armağan edenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin kurucusu Gülben Ergen ise dedesinin Siirt doğumlu olduğunu geçmişte burada Avukatlık yaptığını belirterek, Siirt'te bulunmaktan hem sevinç duyduğunu aktardı.

Türkiye’nin ayrı bölgelerinde yaşayan çocukların okul öncesi eğitim olanağından faydalanması için 81 ilde hedefledikleri anaokulun 41'incisinin Siirt'te yapıldığını açıklayan Ergen, anaokulunda takriben 100 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Aylardır bu okulun yapımı için çok uzun zaman mücadele verdiklerini gösteren Gülben Ergen konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Okullar tatil oldu, yoğun kardan dolayı hava şartları zorlaştı fakat pek Siirt bize kucağını açtı ki ilk kez Sayın Valimiz, İlçe Kaymakamlığımız, Belediyemiz, ilçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü, herkes kucağını açtı. 10 senede 41’ci anaokulumuzun açılışını bugün yapıyoruz. Bu güne dek 40 tane anaokulunu açtık. Ama aslında 40’ ı bir yanlamasına, bu 41’ci anaokulumuz bir yanlamasına niçin diye sorsanız. bir kere benim dedem Siirtli annem defalarca aradı babama dua etmeyi unutma benim dedem buradan avukat çıkmış Siirt doğumlu böyle bir manevi tarafı var benim için ikinci çok büyük anlamı benim değerli hocam büyüğüm ustam Doğan Cüceloğlu namına açtık bu okulumuzu, Doğan abi yıllardan beri dostluğunu gördüğüm bir büyüğüm lakin onun haricinde ben 15 senedir anneyim ve 15 senedir çocuklarla ilişkimde insana dair, merhamete dair, vicdana dair, iyi insan olmaya da dair, mükemmeliyetçiliğin de ötesinde, başarının ötesinde, para kazanmanın ötesinde, kariyer yapmasının ötesinde, karıncayı bile incitmeyen, ağaca, doğaya, hayvana, insana saygılı çocuklar yetiştiren bize o kadar değerli bilgiler veren değerli Doğan Cüceloğluna alkışlamanızı rica ediyorum. Nur içinde yatsın.” 

Gülben Ergen, programın sonunda Prof. Dr. Cüceloğlu'nun eşinin kaleme aldığı mektubu okuduğu sırada duygulu anlar yaşayarak, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Konuşmaların arkasında okulun açılışı gerçekleştirildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, Gülben Ergen ve beraberindekiler açılış sonrası sınıfları gezdi, öğrencilerle bir araya geldi.

Program, Vali Hacıbektaşoğlu'nun Gülben Ergen'e plaket vermesiyle sona erdi.

Gönüllülerin bağışlarıyla yapılan “Çocuklar Gülsün Diye / Doğan Cüceloğlu Çocuk Yuvası”nun başlangıç törenine, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, ve Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin kurucusu ve Başkanı Gülben Ergen, Baykan Kaymakamı Emin Alt, İl Ulusal Eğitim Müdürü Deniz Edip, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cocuklar-gulsun-diye-dernegi-41-anaokulunu-siirtte-acti-haberi-544083