Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Türkiye'de Temmuz ayı başında corona virüs tablosunda 4 bin 500'ün altına inen jurnal vaka sayısı 17 Eylül 2021 günü itibariyle 30 bine dayandı.

Sıhhat Bakanlığı verilerine tarafından, Temmuz’da 50’nin altına inen Ağustos’ta 100’ün üzerine çıkan jurnal vefat sayısı ise 19 Ağustos’tan bu yana 200’ün üstünde seyrediyor.

Temmuz ayından bu yandan corona virüse alt günlük ölüm 5 kattan artı artarken, tablo geçen yılla kıyaslandığında daha ağır bir netice ortaya çıkıyor.

19 Ağustos – 17 Eylül’ü kapsayan 30 jurnal dönemde 2020 yılında bin 299 birey corona virüsten yaşamını yitirdi.

Bu yıla gelindiği ise laf konusu tarihlerdeki toplam vefat 7 bin 465 oldu.

Yüzde 474’lik artışa muhabere eden tablodaki bu metamorfoz uzmanlar göre Delta varyantına, önlemlerin gevşetilmesine ve temizleme, uzaklık ve maske kuralına daha eksik itina gösterilmesine bağlanıyor.

Aşı konusunda yoğun mesaiye rağmen yoğun bakım ünitelerinin dolmaya başlaması ve ölüm sayılarının artması sonbahar için üzüntü kaynağı…

AVRUPA’DA KOŞUL NASIL?

Almanya

Nüfusu az daha Türkiye ile benzer olan Almanya’da son 30 günde ölüm sayısının en yüksek olduğu gün 62 kişi ile 30 Ağustos olarak gerçekleşti. Sene başında corona virüse ast gerçekleşen günlük vefat sayısı bini aşan ülkede Haziran ayının ortasından bu yanlamasına günlük vefat sayısı 100’ün üzerine çıkmadı. Almanya’da son 7 günün ortalama vefat sayısı 46 oldu.

Birleşmiş Krallık

Ocak ayı başında jurnal ölüm sayısının bin 600’ün üzerine çıktığı Birleşik Krallık’ta temmuz ayından bu yana corona virüse alt ölümlerde gelişen trend uyarı çekiyor. Jurnal vefat sayısı dün 178’i görürken, son 30 günde sayı 100’ün altına birkaç defa indi. 68 milyon nüfuslu Birleşik Krallık’ta son 7 günün sıradan vefat sayısı ise 142.

Fransa

Corona virüs emrindeki ölüm sayısının azalan bir trend gösterdiği Fransa’da Ağustos ayında 220’yi aşan vefat sayısı dün itibariyle 70’in altına geriledi. Corona virüsün birincil dalgasında günlük ölüm sayısının bini aştığı 67 milyon nüfuslu Fransa’da son 7 günün ortalama vefat sayısı 74.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/corona-virus-tablosunda-carpici-degisim-haberi-538551