Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar araştırmacı gazeteci Sharri Markson imzasıyla yayınlanan “Wuhan’da aslında ne oldu?” isimli kitap, kamuoyunda bomba etkisi yarattı. Markson, kitabında corona virüsün başlangıçta Wuhan’daki bir laboratuvardan sızdırıldığını açıklarken, ‘Bu durumun örtbas edilmesi Watergate Skandalı’ndan daha kötüydü’ ifadelerini kullandı.

İlk corona virüsü vakası Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde rapor edilmiş, virüsün canlı hayvan pazarında ortaya çıktığı ifade edilmişti. Oysa adeta iki sene sonra, 5 milyona yakın kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, gazeteci Sharri Markson, virüsün laboratuvardan sızdırıldığına dair yeni kanıtlar olduğunu ifade etti.

VİRÜS ÇIKMADAN ÖNCE BELIRSIZLIK UYANDIRICI TATBİKATLAR

Markson, ‘Wuhan’da aslında ne oldu?’ isimli kitabında, Çin’in defalarca reddettiği virüsün laboratuvardan çıktığı iddiasının içten olduğunu öne sürdü. Markson’un bu iddiayı güçlendirecek kanıtlara sahip olduğu da kitapta yer alan bilgiler arasında. Düzinelerce bilim insanının, virüsle enfekte olmuş bir araştırmacının “hatasını” örtbas etmek için görevlendirdiğini söyleyen Markson, laboratuvarda bulunan tüm atıkların bir iki gün içinde yıkım edildiği iddiasını da kitabına taşıdı.

Virüsün ortaya çıkmasından hemencecik önce geliştirilen yeni bir PCR testinin de şüphe uyandırıcı olduğunu söyleyen Stilwell, Çin hükümetinin de olaya dahil olduğunu vurguladı. Markson’un kitabında yer alan başka bir iddia ise hükümetin gerçekleştirdiği tatbikatlar. Buna tarafından, pandeminin başlamasından aylar önce, maskeli askeri birliklerin havaalanı ve hastanelerde tatbikat gerçekleştirmesi, bu çabanın bir kanıtı olarak öne çıktı.

‘BU ŞART ÖRTBAS EDİLİYOR’

Eski MI6 şefi Sir Richard Dearlove da “kanıtların ağırlığının” Covid’in bir laboratuvardan sızdığını öne sürdüğünü, ama bunun kasıtlı olduğuna inanmadığını söyledi. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Milli Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Çin’in laboratuvar araştırmalarının “milletlerarası denetimi” için çağrıda bulunduğu hatırlatılan kitapta, O’Brien’in "Virüsün Çin’deki laboratuvardan kasten yayıldığını düşünmüyorum. Ama büyük bir kusur olduğu gerçek ve birincil günden beri bu koşul örtbas ediliyor" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/corona-virusle-ilgili-yeni-deliller-cini-koseye-sikistirdi-haberi-539078