Uyruk Gazetesi'nden Ozan Ömer Karadüker'in haberine kadar kronik hastalıkları yer alan Gülbeyaz'ın risk oluşturduğunu, korona olursa kurtulamamaktan korktuğunu daha önce defalarca dile getirdiği ortaya çıktı. 

sosyal medya hesabında “Şu an artı vakası olan bir sınıftayım ve temaslılar karşımda oturuyor. Sağlığımız ve hayatımızdan endişe ediyoruz. İnşallah bir bulaş olmaz” diye yazdığı görülen Gülbeyaz, hem Halk Denetçiliği Kurumu’na da dilekçe yaptı.

‘Yakalanırsam ölürüm diyordu’

Mustafa Gülbeyaz’ın koroya yakalanma endişesini daha önce birçok defa gündeme getirdiğini gösteren Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı ise “Öğretmenimizin rahatsızlıkları vardı. 'Ben yakalanırsam ölürüm' diyordu. Korktuğu başına geldi. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na, Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu. Bunlar sonucunda ders saati kısa tutuldu ancak uzak eğitim, daha geri bir hizmete alınma talebi vardı. Bunlar yapılmalıydı. Aşı olmuştu fakat 4-5 rahatsızlığı bulunuyordu. Bu stil kronik rahatsızlığı olan öğretmenler için farklı seçenekler sunulmalı. Diğer öğretmenlerimiz ölmesin” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/corona-virusten-endise-ediyordu-hayatini-kaybetti-haberi-541856