Habertürk'ün haberine göre Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bugün 7 ilimizde birdenbire gerçekleştirdiğimiz bayan kolları kongrelerimizin ülkemiz ve şehirlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayan kolları 6'ncı alışılmış kongremizi ise 8 Mart'ta gerçekleştireceğiz. Kongrelerimizde tahsis alacak başkanlarımızı ve yönetimlerini çoktan tebrik ediyorum.

Yürüttüğümüz mücadelede kadınlarımız bizi hiçbir vakit yalnız bırakmadı. Kadınları görmezden gelen hiçbir hareketin başarı şansı olmadığı için kadınlarımızla yol yürüdük. Her saldırının üstesinden birlikte geldik, her zaferi birlikte kazandık, her eseri birlikte inşa ettik.

Ülkemizde kadınların siyasette hakiki anlamda ve yaygın şekilde laf sahibi olmaları bu çaba sürecinde gerçekleşmiştir. Bugün AK Parti Bayan Kolları 5,3 milyonu aşan aza sayısıyla ülkemizde öteki bütün siyasi partilerin üye sayılarına yakın bir güce sahiptir.

Birileri kadının adını kullanır, bedenini istismar ederken biz kadınlarımızı hak ettikleri yere getirme gayreti içinde olduk. Yıllarca başörtülü diye kızlarımızı okula sokmadı, kamuda istihdamını engelledi, sokakta küçümsedi. Biz kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık.

Kadınlarımız Meclis2te en yüksek temsilcilik oranına tekrar bizim dönemimizde erişti. AK Parti grubunda 54 bayan milletvekilimiz, kabinede 2 kadın bakanımız görev alıyor. Kadınlarımız en yüksek istihdam oranına yeniden bizim dönemimizde ulaştı. Öğretmenlerin yüzde 60'ı, akademisyen ve adalet mensuplarının yarısı kadınlardan oluşuyor.

Kadınlarımız meslek hayatında girişimcilikten sanayiciliğe, hizmet sektöründen ihracatçılığa dek her alanda etkinlik kazandı. İşgücüne katılımı yüzde 31'i geride bıraktı. Türkiye'nin en büyük bayan örgütlenmesine sahip partisi olarak kadınlarımızın nasıl bir talebi varsa hepsine kulak verdik.

Anne olarak başımızın tacı, kardeş olarak canımızdan parça, benzeyen olarak hayat arkadaşı, evlat olarak gözümüzün nuru olarak gördüğümüz kadınlar için çalışmaya devam edeceğiz.

Kadınlara yönelik istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Mızrak çuvala sığmıyor. Bu bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Kale içeriden fethedilir. Biz kadınlarımıza kendimizi en iyi şekilde anlatır, gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini de saflarımıza çekmiş olur.

Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023'ü yalnızca biz yok, karşımızdakiler de sabırsızlıkla bekliyor. Ülkemizin elde ettiği kazanımları koruyabilmenin yolu 2023'te milletimizin desteğini alabilmekten geçiyor. AK Parti'yi bugüne kadar nasıl defalarca birlikte birinci parti yapıp iktidara taşıdıysak, 2023'te yeniden çok daha büyük bir zafere birlikte imza atacağız. Önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere itimat edeceğiz.

Salgın dönemindeki faaliyetlerinizle, kongre sürecindeki gayretlerinizle, AK Parti Bayan Kolları'nın bir hayat okulu olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Hükümetlerimiz döneminde kadınlarımıza karşın hizmetlerin odağında hep aile olmuştur. Erkek ailenin direğiyse, bayan da temelidir. Batı'da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle ailemize karşın çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle, sivil toplumla meşgul olurken, aile için görevlerini yürütebileceklerine inanıyoruz.

Ama bazıları sanki bunların birbirinin alternatifi gibi göstermenin gayreti içinde. Bunlar Türk kadınını tanımıyor. Önümüzdeki dönemde eğitim ve kültürle birlikte aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bunu cümle aleme göstereceğiz. Gençlerimize en düşük 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyoruz. Bazıları bunu cehaletleriyle karşılarken, bazıları mesajımızın için boşaltmaya çalışıyor. Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanmakla birlikte, nüfus büyüme hızımızın sözde yarıya düştüğünü gördük. Nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditler aleyhinde karşıya. Türkiye'nin benzer akıbete düşmesine izin vermeyeceğiz. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cumhurbaskani-erdogan-ailemize-yonelik-cok-buyuk-operasyonlar-cekiliyor-haberi-528874