Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki iddiasının işareti olan Türksat 5 A uydusunu 8 Ocak'ta fırlattık. Ülkemizde bir mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık. İnşallah çok uzak olmayan tarihte kendimizin ve çevremizdeki dostlarımızın uydularını fırlatacağız. Bu adımın gençlerimizin 2053 vizyonlarının altyapısına yapacağımız desteklerden olacağına inanıyoruz.

Geride bıraktığımız dönemde bir yanda salgınlav mücadelemize diğer yanda eser çalışmalarımıza sürat verdik. DEİK ile 15 Ocak'ta bir araya gelerek yol haritamızı konuştuk, iş insanlarımızın yanlarında olmayı sürdüreceğiz.

Babakaya ve Silvan sylama tünelleri inşaatlarına sürat verdik, hepsini planlanan tarihlerde tamamlayacağız. Elazığ ziyaretimizde Avrupa'nın en büyük çocuk ve gençlik merkezimizin açılışını da yaptık. Elazığ'da inşaa ettiğimiz konutların tamamını yaza değin bitirmiş olacağız. 

REFORM AÇIKLAMASI

Bugüne dek yaptıklarımızla yetinmiyor, geleceğin güçlü Türkiye'sini yapı etmek için her alanda yoğun hazırlıklar yapıyoruz. Bizim görevimiz, milletimizin ihtiyaçlarına göre reform oluşturmaktır. Reform dediğimiz değişim ve mutasyon gündemi devingen bir süreci ifade ediyor. Her kim artık bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yok derse o birey Türkiye'den de toplumdan da dünyadan da habersizdir.  Ülkemiz ekonomiden güvenliğe yöresel ve siyasal önderlik politikası izlemektedir. 

"YENİ ANAYASAYI TARTIŞMANIN VAKTİ GELDİ"

Hukuki ve idareli reform paketlerinin hazırlıklarını başlatmıştık. Yargı Bakanlığımız hukuki reformlarla, Hazine ve Maliye Bakanlığımız hesaplı reformlarla ilgili teknik çalışmayı kayıtlı bir seviyeye getirdi. Şimdi bu taslakları değerlendirerek nihai aşamaya getireceğiz. İnşallah çok yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye'nin yeni bir tüzük çalışmasını tartışmasının vakti gelmiştir.

KORONAVİRÜS SALGINI

Hasarın boyutunu bildiren fazla çarpıcı bir takım rakamları paylaşmak istiyorum. 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 3,5 gelişmekte olan ülkelerin yüzde 2,5 oranında küçülmesi bekleniyor. Bu rakamlar yaşanan krizin ne kadar derin olduğunu gösteriyor. En kuvvetli ekonomiler bile daralmaya ve küçülmeye başladı. Bizi dünyadan ayıran fazla kayda değer avantajlarımız var. Biz son 18 senedir toplumun refahını artıracak her alana büyük yatırım yapan bir ülkeyiz. Bu yatırımların karşılığını işte bu güç günlerde alıyoruz. Milletimiz azmini, çalışkanlığını ve destek severliğini baştan bütün dünyaya gösterdi.

Aşı ve hap geliştirmeye kendini adayan bilim insanlarımızın tutkusunu, uzakta eğitimle öğrencilerine yardımcı olmaya çalışan öğretmenlerimiz tamamladı. 

Uyguladığımız ekonomi politikalarının olumlu etkileri yansımaya başladı. Türk lirası dolara karşı yüzde 18 düzeyinde layık kazandı. Bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Son 3 aylık dönemde hakiki kişiler 4 milyar dolara yakın döviz sattı. Son 3 ayda 16 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşti.

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Yiyecek ürünlerinde fiyat farklarının idareli süreçlerle izah edilemeyecek seviyeye çıkması bizi de rahatsız ediyor. 3-5 aç gözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine izin veremeyiz."  

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cumhurbaskani-erdogandan-aciklamalar-haberi-528014