Milliyet Gazetesi'nin haberine tarafından namaz sonrası Recep Tayyip Erdoğan, "Bundan Böyle güney kuzey, böyle bir derdin içinde olmayacağız. Bundan daha sonra Kıbrıs Türk'ü fazla daha kuvvetli bir şekilde yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum.

Sorunsuz bir dönem, insanlığın yaşamı her tarafında olmamıştır, olmayacaktır. Bu sorunlar karşı çözümlerimiz de olacak."

'KABİL HAVALİMANI'NIN GÜVENLİĞİ'

Afganistan'da bölgede yeni bir dönem var. NATO, ABD ve bunun yanına Türkiye. şimdi ABD çekilme kararını verdi. Kabil havaalanı 20 yıldır işletiliyor bundan daha sonra da işletilmesini istediler. Olumlu bakıyoruz. Bağlı ABD'ye bazı şartlarımız var. Bu şartlar diplomatik ilişkilerde ABD yanımızda olacak, lojistik imkanlarını bizim için seferber edecek. Bir diğeri de işlem içerisinde önemli mali sıkıntılar olacak. Bu konuda zorunlu desteği Türkiye'ye verecek. Bunlar olursa Kabil havaalanının işletmesini ele almayı düşünüyoruz.

Bundan Böyle kuzey güney çağırmak istemiyoruz. Kıbrıs Türk'ü çağrıda bulunmak istiyoruz.

Oğuzhan Asıltürk'ü Kıbrıs kafilemize katalım dedik. Bu davetleri yaparken birlik beraberliği sağlayarak bir arada olalım dedik."

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cumhurbaskani-erdogan-kktcden-ilan-etti-haberi-535731