Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Cami’nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardındaki gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

ABD’YE TEPKİ…

"Şu esas değin beklediğim Sayın Biden ile olan görüşmelerde o istenilen neticede değiliz. Şu an itibariyle de aynı şeyi düşünüyorum, benzer şeyi söylüyorum.

*Zira iki NATO ülkesi olarak bizim fazla daha bambaşka bir konumda olmamız gerekir. Eğer beklenen noktada değilsek bunları da ifade etmek gerekir.

* Çünkü ben şu asıl dek Amerika’daki liderlerin hiçbiri ile böyle bir konu yaşamadım.

*Fakat acilen maalesef böyle bir durumdayız. Amerika’da bizim münasebetlerimiz iki NATO ülkesi olarak burada olmamalı.

* Terör örgütleriyle ilgili mücadelede maalesef Amerika hemen terör örgütlerine beklenenin çok fazla üstünde yardım veriyor ve onlarla çaba etmesi gerekirken mücadeleyi bırakın, tam aksine onlara yüklü miktarda tabanca, vasıta, gereç destekleri veriyor.

* Yan bir NATO ülkesi olarak bu tür yaklaşımlar olduğu sürece bizim de bunları bütün dünya kamuoyuna paylaşmamız gereklidir

“PUTİN’DEN BEKLENTİLERİM FAZLA FARKLI”

* Benim Sayın Putin’den beklentilerim çok daha öbür. Zira Suriye’de rejim maalesef bizim için, ülkemizin güneyinde az kalsın bir tehdit oluşturuyor.

*Burada bir arkadaş ülke olarak da Sayın Putin’den, daha açık konuşmak gerekirse Rusya’dan dayanışmamızın gereği olarak bambaşka yaklaşımlar bekliyorum.

*Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz gerekli. derhal görüldüğü gibi Amerika Suriye ile de fazla ilintili değil. Burada kim var? İran var, Rusya var, biz varız.

* Orayı da bir uzlaşma havzasına dönüştüreceksek bunu nasıl yaparız aramızda görüşmemiz, paylaşmamız koşul.

*Bunları görüşeceğiz. Rusya ile ikili münasebetlerimizi çok daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz.

*Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine varmak. Bu ticaret hacmine ulaşmayı da kendimize belirlediysek, kendimiz için gerekli kılıyorsak, bizim münasebetlerimizin fazla çok farklı olması lazım.

CORONA TEDBİRLERİ…

*Çok çok farklı, yeni yeni bazı tedbirler noktasında, bu benim alaka alanımdan öte Bilim Kurulu’nun alaka alanı.

*Bilim Kurulu’nda bu konuyu fazla farklı bir yere taşımanız lazım ve alınacak tedbirler, bilhassa lüzum halkımızda, gerekse ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik çok öbür olmaması lazım.

* Dün bakanımla da yaptığım görüşmede, ‘Öncelikle maske olmak üzere bunlardan da imtiyaz veremeyiz’ diyor. Bundan imtiyaz veremeyiz dediğine göre, seslenmek ama Bilim Kurulu’nun maske olarak hassasiyeti var.

* Bunun da çarşıda, pazarda, sokakta, kapalı mekanlarda olduğu bir reel. Bundan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

* Bilhassa ben vefata fazla ağırlık veriyorum. Vefatla birlikte de vakaların asgariye inmesi inanıyorum ki bu mücadelede bizim etken tedbirlerimiz olacak."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cumhurbaskani-erdogan-putinden-farkli-beklentilerim-var-haberi-538844