Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

* Takriben 14 aydır devamlı salgın süresinde milletimizin keza sağlığını, hem güvenliğini, hem aşını, hem işini korumak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Türkiye olarak asgari sıkıntıyla atlattık.

* Gelişmiş ülkelerin bile bocaladığı salgın dönemini en düşük hasarlı geçirdik. Yaptığımız harcamalar yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. Yaklaşık 645 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık. Bayram ikramiyelerini 1100 liraya yükselttik.

* AK Parti olarak en büyük başarımız, hükümetlerimiz döneminde bütün vatandaşlarımıza çalışacak iş ve geleceklerine güvenle bakabilecekleri kararlı bir iklim temin etmek olmuştur. İstikrar ve tehlikesiz ortamı amaç bölge değişik saldırıların hedefi insanlarımızı karamsarlığa sürüklemektir, bu açıktır.

* Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor. Biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız müddetçe, hiçbir süreklilik ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz, milletimizle aramızdaki uhuvveti bozamaz.

* Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonları da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir devamlılık ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz.

* Türkiye’yi siyasetten teröre, ekonomiden dış politikaya değin ağır maliyetleri olan 1990’lı yılların değişkenlik dönemi 3 Kasım 2002 seçimleri ile sona ermiştir. Hükümeti devraldığımızda milletimize, Türkiye’yi dört temel sütun üzerinde yükseltme sözü verdik.

YENİ TÜZÜK ÇALIŞMALARI

* Siyaset kurumunun, demokrasimizin kazanımlarını ve ulusal iradeyi siyasi tarihimize mühürleyecek yeni bir Anayasa yapacağına inanıyorum

* Suç çetelerinin uluslararası ajanların cirit attığı Türkiye’yi tehlikesiz bir ülke haline getirdik.

* Terör meselesini ülkemizin gündeminden çıkarmak için dünyada tecrübe edilmiş tüm yolları denedik.

* ‘Çözüm Süreci’ diye hafızalara kazınan yöntemle terör örgütünü suhuletle sınırlarımızdan çıkarmanın yollarını aradık.

* Sınırlarımız içinde felç ettiğimiz terör örgütünü sınırlarımız dışarıda da tehdit olmaktan çıkarıyoruz.

* Ülkenin dört bir yanına türemiş, kerameti kendinden menkul, gösterişli lakaplarla anılan iddiaya göre babaların racon kestiği Türkiye’yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik.

* Bilhassa uyuşturucu ile mücadele ederken kimlerin gözünün yaşına bakmadık. Sadece son üç buçuk yılda 530 binin üstünde operasyon yapıldı.

* Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır canice verilen ülkelerin başında geliyoruz. Yalnızca son 3.5 yılda 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alınmıştır.

* Organize kabahat örgütlerine karşı 5 yılda 21 binden fala birey gözaltına küskün, 8 bine yakın birey tutuklanmıştır. Kaçakçılık operasyonlarında da tarihi rekorlar kırılmıştır.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/cumhurbaskani-erdogan-sozde-babalarin-racon-kestigi-turkiye-geride-kaldi-haberi-533191