Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesi ve data paylaşımına dair değişiklikler geçtiğimiz günlerde kullanıcıların karşısına bir onay penceresi olarak çıkmaya başladı.

WhatsApp özellikle Facebook ile bilgi senkronizasyonunun nasıl yaptığını ifade eden yeni bir kullanıcı sözleşmesini kullanıcılarına sundu.

“ÖNEMLİ RİSKLER İÇERİYOR”

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Dijital Değişim Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sosyal ağ hesabından bir paylaşım yaptı.

Koç, “Facebook şirketler grubunun bir parçası olan Whatsapp, bireysel verilerin yönetiminde Avrupa Birliği’nde yaşayanlar ve yaşamayanları farklı şartlara yan tutuyor” ifadelerini kullandı.

Data mahremiyeti açısından AB ve öteki ülkeler ayrımının kabul edilemez olduğunu aktaran Ali Taha Koç “Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine karşın kayda değer riskler içeriyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Mutasyon Ofisi Başkanı Koç, açıklamasında “Bu sebeple dijital verimizi yerli ve ulusal yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza kadar geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli ulusal çözümler doğruca Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: www.sacitaslan.com