Sözcü Gazetesi’nden Yaşamsal Arıgan’ın haberine tarafından daha sonra yapılan tenteli kış bahçesini imar kirliliğine neden olduğuna dair düzenlenen tutanak üstüne Burak Özdemir ve İsmail Özdemir hakkında imar kirliliğine niçin olma suçundan dava açıldı.

“AYLIK GELİRİM 30 BİN LİRA”

İstanbul Asliye Canice Mahkemesi’nde görülen duruşmaya CZN Burak annesi Didem Bozbura ve avukatlarıyla katıldı. Davanın 2018 yılında karara bağlandığını gösteren mahkeme, kararın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Suç Oluşturan Dairesi göre bozulduğunu aktardı.

Dubai’de edinmek üzere toplamda 5 restoran işleten Burak Özdemir kimlik tespiti esnasında aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu söyledi. Üniversiteye devam ettiğini belirterek “Tutanağa konu kış bahçesi eski haline getirildi diye biliyorum. Uzun süredir yurt haricen olduğum için babam İsmail Özdemir’den öğrendim son durumu” diyerek beraatini talep etti.

Görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu’na muhalefet etmek suçlarından dava açılsa da eylemlerinin Türk Canice Kanunu’ndaki ‘imar kirliliğine neden olmak’ suçu dahilinde kaldığını ve dava konusu yerin eski haline getirildiğini değerlendirerek, sanıklar hakkında ayrı ayrı düşme kararı verilmesini talep etti.

Son savunması sorulan sanık Burak Özdemir ile avukatlar mütalaaya katıldıklarını belirtti.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Duruşma, dava konusu yerin ön dış görünüş bölgesinin dışarıda kalması ve yalnızca etkilenme bölgesinde yer almasını dikkate alarak, ilgili kanunlara göre sanıkların eylemlerinin kabahat kapsamına girmediğini bildirdi.

Dava konusu işletmenin eski haline getirilmesini de dikkate alan duruşma, sanıklar hakkında ayrı olarak düşme kararı verdi.

“SIKINTI DEĞIL HER ŞEY YOLUNDA”

CZN Burak mahkeme çıkışı yaptığı açıklamasında, “Bir şey yok, karar da değil zaten. Dava restoranla alakalıydı, tente yapımıyla ilgiliydi. Bir dava açılmış belediye kadar, geldik ifademizi verdik. Sıkıntı değil yani her şey yolunda. Yargılama falan yoktu, konuştuk sadece bunda bir şey yok ağırbaşlı olun” dedi.

Yaptığı açıklamanın peşinde şaşkınlığını gizleyemeyen Özdemir, “Korktum ben sizi tanımayınca, birden kamerayı kaldırınca dedim ne oluyor. Hele sen, felaketsin. Hadi basit gelsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/czn-burak-mahkemede-aylik-gelirini-acikladi-2.html