Daha önce Uğur Yücel ve Çetin Tekindor’un canlandırdığı Komiser Nevzat’a bu kez kim hayat verecek?

TelevizyonGazetesi.com / Ayrıntısıyla Uğraşma – Üretim şirketi O3 Medya’nın Türkiye’nin en başarılı polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’in kurgu karakteri olan Başkomiser Nevzat’ı dizi haline getireceği haberi birkaç gün önce gündeme bomba gibi düşmüştü. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip Başkomiser Nevzat’ı dizide kimin canlandıracağını cümbür cemaat çok merak ediyor.

Polisiye roman yazarı Ahmet Ümit’in yarattığı kurgu şahsiyet Başkomiser Nevzat, bununla beraber çoğu kitabının başrol oyuncusu. Karısı ve kızını bombalı bir saldırıda kaybeden Başkomiser Nevzat, yumuşacık kalbi, adaletten yanlamasına olması, her daim ezilenleri koruması nedeniyle herkesin sevgilisi olmuştu.

Başkomiser Nevzat, keza Ahmet Ümit’in çizgi romanları Çiçekçinin Ölümü ve Tapınak Fahişeleri’nde de esas karakterdi. Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan bu kurgu kişilik daha önce iki diziye konu olmuştu.

Daha önce Uğur Yücel ve Çetin Tekindor’un canlandırdığı Komiser Nevzat’a bu kez hayat verecek? 18

2001 yılında TRT 1 için çekilen Karanlıkta Koşanlar’ın dizi uyarlamasında Başkomiser Nevzat’ı Uğur Yücel canlandırmıştı. 2004 yılında yine TRT 1 için çekilen Şeytan Ayrıntıda Gizlidir isimli dizide de bu karaktere sanatçı oyuncu Çetin Tekindor hayat vermişti. Başkomiser Nevzat 50-60’lı yaşlarında olduğundan Çetin Tekindor bundan böyle bir hayli yaşlı kalıyor. 65 yaşındaki Uğur Yücel ise hala rol için çok uygun bir isim olarak görünüyor.

O3 Medya bu hoş haberin duyurusunu birkaç gün önce kendi sosyal medya hesabından yapmıştı. Üretim şirketi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle demişti: ““Aşk, yaşamı; cinayet, ölümü sıradanlıktan kurtarır.” Ahmet Ümit’in dünyaca meşhur roman kahramanı Başkomser Nevzat’ın soluk kesen serüvenlerini O3 Medya olarak sizlerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Güzel geldin Başkomser Nevzat! Güzel geldin Ahmet Ümit!”

Ahmet Ümit’in bu romanlarında Başkomiser Nevzat değin yardımcıları Ali ve Zeynep, sevgilisi Evgenia gibi karakterler de büyük ağırlık taşıyor. Bu karakterleri canlandıracak oyuncuların kim olacağı da büyük merak konusu.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/daha-once-ugur-yucel-ve-cetin-tekindorun-canlandirdigi-komiser-nevzata-bu-kez-kim-hayat-verecek/1333410