Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine tarafından AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'a danışmanlık yaptıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'na Daire Başkanı olan Haydar Dutak'ın rapor skandalı ortaya çıktı. Hastaneden 1 ay “meslek göremezlik raporu” bölge Dutak'ın, raporun geçerli olduğu tarihlerde, Hamza Dağ'la birlikte Çin'e gittiği anlaşıldı.

Çin'e dışarı giden heyet aralarında, Daire Başkanı Dutak'ın da yer alması “sahte rapor” tartışması doğurdu. Dutak'ın, “devlet memuru” sıfatıyla partinin Çin ziyaretine katılması da tartışma yarattı. Haydar Dutak, SÖZCÜ'nün konuyla ilgili sorularına cevap vermekten kaçındı.

HASTANEYE YATIŞ

Haydar Dutak, 8 Kasım 2019'da, İzmir Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne “yatış” yaptı. Eklem bozukluğu teşhisi konan Dutak'a 11 Kasım 2019 ile 10 Aralık 2019 arası “meslek göremezlik raporu” verildi. Dutak'ın raporlu gösterme tarihlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir grup AKP'liyle Çin'e tur düzenledi.

Komünist Partisi'nin daveti gerekçesiyle bu ülkeye dışarı giden AKP'li heyet arasında, Türkiye'de raporlu görünen Haydar Dutak da yer aldı.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/daire-baskani-rapor-alip-akpli-vekille-cini-gezmis-haberi-534388