Sözcü Gazetesi'nden Başak Kaya'nın haberine kadar Danıştay'ın pazarlık usulüyle yapıldığı gerekçesiyle iptal ettiği Bursa'daki metro hattına ilişkin ihale benzer usulle her tarafta ihale edildi. İlk ihaleyi 1.6 milyar lira tutarla şampiyon Taşyapı ve Söğüt İnşaat firması bu kez 1.9 milyar lira teklif ederek ihaleyi aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bütün kapanma döneminde tam usulsüzlük var.  Danıştay'ın iptal gerekçesi olan pazarlık usulüyle ihale her yerde yapıldı.  İhale benzer firmaya bu kere daha yüksek bedelle verildi. Nereden bakarsanız bakın hukuksuzluk ve halk zararı oluştu” diye tepki gösterdi.

Akın şunları söyledi:

“Bursa'da Emek – Kent Hastanesi arasına yapılacak raylı sistem hattıyla ilgili ihale Danıştay 13. Dairesi göre iptal edildi ve ihalenin istisna olması gereken ve 21-B olarak tanımlanan pazarlık usulüyle belli firmaların gösteri edilerek yapılmasının rekabete aykırı olduğu vurgulandı. Ama Danıştay'ın iptal gerekçesi olan pazarlık yöntemiyle tekrar ihale yapıldı.”

BEDELİ DAHA DA ARTTI

“İlk tur 5 Mayıs'ta, ikinci tur ise 7 Mayıs'ta gerçekleşti. Daha önce 1.6 milyar lira olan değer 1.9 milyar liraya çıktı. Keza usulsüzlük var hem de 300 milyon lira daha artı değer ödeniyor.”

İHALE SÜRECİ JET HIZIYLA TAMAMLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Danıştay'ın iptal ettiği Bursa'daki metro hattıyla ilgili yeni ihale sürecinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Altyapılar Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından jet hızıyla yapıldığını kaydetti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/danistaya-ragmen-ihalede-skandal-haberi-532400