Deniz Can Aktaş ve Alina Boz partnerliği görücüye çıkıyor!..

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan Yapımcı Mustafa Uysal ve TRT karşılıklı yapımı Bandırma Füze Kulübü filmi, 21 Ekim Cuma günü sinemalarda!

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği Bandırma Füze Kulübü’nün başrollerinde; Alina Boz ve Denizcan Aktaş yer alıyor.

Filmin ilk galası Ankara’da yapıldı. Deniz Can Aktaş ve Alina Boz’a Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Öykü Gürman, Gökhan Yıkılkan, Şatafat Sevindik ve Altan Erkekli gibi manâlı oyuncuların eşlik ettiği film Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyor.

Yaşanmış reel bir hikâyeden yola çıkarak çekilen Bandırma Füze Kulübü, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir lise kulübü olarak başlayan, Amerika ve Rusya’yla amatör uzay yarışına girecek kadar çoğalan ve ülkemizin tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir topluluğu konu alıyor.

1950’lerin sonunda, ilk kez uzaya füze gönderen ülkeler arasına girmemizi karşılayan liseli gençlerin hayatından sinemaya uyarlanan filmin onusu kısaca şöyle: 1957’de Sovyetler’in Sputnik Uydusu’nu uzaya yollamasının arkasından lise öğrencisi Umut’un gökyüzüne ve fezaya varmak hayalleri baştan yükselir. Umut, kız arkadaşı Leyla, can dostları Hasan ve Mustafa, klarneti ile Bandırma’nın neşesi Çingen Necati ile birlikte kurduğu Bandırma Füze Kulübü ile gökyüzüne, oradan fezaya ve sonunda büyük aşkı Leyla’yı kaybedeceği dünyanın öbür ucu NASA’ya uzanan bir yolculuğa çıkar.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/deniz-can-aktas-ve-alina-boz-partnerligi-gorucuye-cikiyor/1340278