“Kendisi Karslı diye, bütün Karslı gazetecilerin kendisinden “nemalandığı” yazılmaya başlandı. Bu kapsamda benim bir yazım üzerinden de bazıları “O gazeteciler aralarında Karslı Deniz Zeyrek de var mı?” sorusunu sormaya başladı. Bu abuk imaya yanıt vermeyi deha zül görüyorum lakin sessiz kalmakla da olmuyor” diyen Zeyrek şunları kaydetti:

“Korkmaz'la hiçbir kişisel ilişkim olmadı”

“18 Nisan 2020 günü yazdığım yazıya minik bir kutu açarak, insana dokunan bu paylaşımlar için üçünü de alkışladım, tebrik ettim. Ayhan Bilgen'le tanışır, kendisini Türkiye'nin en kayda değer insan hakları savunucularından biri olarak görürüm. Oysa Sezgin Baran Korkmaz'la hiçbir kişisel ilişkim olmadı. Pek oteline/yalısına/yatına gitmek, kendisinden armağan almak gibi şeyler bir kenara, herhangi bir vesileyle bir araya deha gelmedim (Ardahan Eğitim Vakfı yemeği ve benzer uçakla gittiğimiz Kars Havaalanı dıştan aynı çatı aşağı zeka bulunmadım.)

“İma edilmesini deha hakaret olarak görürüm”

Ne yalan söyleyeyim, o çirkin imaya takviye yapılan yazımı yazarken de Ayhan Bilgen'in mesajları paylaşmış olmasını önemsedim ve olayın içindeki dayanışmaya odaklanıp önünü arkasını düşünmedim. O yazıdan yola çıkarak, mesafeyi kaldırdığımı ileri sürüp, hatta beni Sezgin Baran Korkmaz'la ilişkilendirmeye çalışanlara şunu anlatmak istiyorum:

Yalnızca yasa dışı işler yaptığı söylenen Sezgin Baran Korkmaz değil, yasa dışı işi olmayan herhangi biriyle de betimleme edilen tarzda bir ilişkiyi ayrıca mesleki keza insani açıdan “ahlaksızlık” olarak görürüm. Bu tür bir ahlaksızlığın tarafı katiyen olmadım, bundan sonradan da olmam. İma edilmesini deha hakaret olarak görürüm.

Zeyrek laf konusu 18 Nisan 2020 tarihli yazısındaki ilgili kısmı köşesinde hatırlattı:

"Pandemi nedeniyle evlere kapandığımız, o bunaltıcı elbiselerin içinde ter kan içinde kalan, yoğunluktan ve ailelere bulaşma riskinden evlerine zeka gidemeyen sağlık çalışanlarını balkonlardan alkışladığımız günlerdi.

Betül Türk isimli bir sağlık durumu çalışanı, yorucu bir nöbetin arkasında Kars'tan gelmiş, içinde peynir ve bal olan bir kargo ile karşılaşınca bir twit atarak mutluluğunu dile getirmiş ve SBK Vakfı'na teşekkür etmiş. Sezgin Baran Korkmaz da 'İyi fakat varsınız' diyerek o mesajı her yerde twitlemiş. Bayağı koşullar altında ikisini de peşine düşüp takip etmediğim için bunun farkına varamazdım. Ama, o zamanki Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen iki mesajı da alıntılayarak 'Hem üretimi desteklemek, hem sağlık durumu emekçilerini mutlu etmek…' mesajını paylaşınca okuma şansım oldu."

YAZININ TAMAMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/deniz-zeyrekten-tebrikler-sezgin-baran-korkmaz-aciklamasi-haberi-534514