Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından AKP iktidarı, resmi İstanbul’un en kıymetli arazilerinden birini daha özelleştiriyor. Fenerbahçe Adası’nda, Kalamış Yelken Kulübü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri’nin bulunduğu denize sıfır arazi özelleştirme kapsamına alındı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 3 bin 311 metrekarelik araziyle ilgili karara Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imza attı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, “Arazinin kiralama, kazanç ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine karar verilmiştir” denildi.

KALAMIŞ YELKEN KULÜBÜ KULLANIYOR

Fenerbahçe Adası önceleri Marmara Denizi’ne uzanan bir burundu ve ismi de Fenerbahçe Burnu olarak anılıyordu. Ancak Fenerbahçe Marina’nın inşa edilmesiyle birlikte, karayla olan bağlantısı kesildi ve ada halini aldı. O günden daha sonra Fenerbahçe Adası ismini alan ada, bir vasıta ve bir yaya köprüsü almak üzere, iki köprüyle karaya bağlanmış durumda. Fenerbahçe Adası üzerinde, Fenerbahçe Parkı, Fenerbahçe Feneri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Konukevi yer alıyor. Özelleştirme kararı bahşedilen 3 dönümlük arazi ise Kalamış Yelken Kulubü Dr. Asım Macit Eğitim Tesisleri olarak kullanılıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/denize-sifir-arazi-cumhurbaskani-karariyla-ozellestiriliyor-haberi-533008