Türk deri sektörünün önde gelen imalatçı ve ihracatçılarından Luigi Cilt‘nin Yönetim Kurulu Başkanı Musa Evin, ihracatta Türk cilt sektörünün lokomotifinin Rusya ve eski Doğu Bloku ülkeleri olduğunu hatırlatarak, Rusya ile Ukrayna aralarında yaşanan savaşın firmaları olumsuz etkilediğini, sektörün bu kaybı telafi etmek için Avrupa ve Amerika pazarına yöneldiğini söyledi.

Işyeri olarak kendilerinin de bu pazarlara ihracatı artırmak için çalıştıklarını ifade eden Evin, bu dönemde tanıtıma daha artı gereksinim olduğunu vurguladı. Evin, “Türk derisi dünyada istek görebilen bir mahsul. Pek fakat Türkiye’ye gelen her turistin aklında mutlaka bir cilt ceket edinmek vardır. Dünyada moda olan bu ürünümüzü değerlendirmemiz gerekiyor” dedi.

“SEKTÖRÜMÜZ DÜNYADA ÖNCÜ”

Türk deri konfeksiyon sektörünün bu alanda dünyada öncü olduğunun altını çizen Evin, sektörün büyük bir üretim gücüne sahip olduğunu vurguladı. Türk firmalarına dünyanın derhal her yerinden talep geldiğine dikkat çekici eden Evin, bu ilgiyi daha pozitif artmak için ünlü tasarımcıların devreye sokulması gerektiğini önerdi.

Evin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pandemiden dolayı Uzakdoğu’dan Türkiye’ye kayan siparişler tekrar Uzakdoğu’ya yöneliyor. Bu dönemde tanıtıma daha artı ihtiyacımız var. Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Cilt ve Cilt Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Ticaret Odası ve sektörel dernekler gibi kuruluşlar sponsor olsun. Modaya istikamet veren ünlü tasarımcıları Türkiye’ye getirelim. Onlara bedelsiz olarak kendi koleksiyonlarını hazırlamalarına olanak sağlayalım. Böylece bu tasarımcılar bizim cilt tanıtım elçilerimiz olacaklar. Türk derisinin dünyaya daha artı tanınmasını sağlayacaklar. Benzer çalışmayı dünyaca meşhur bloger ve infuluzerlarla da yapalım. Türkiye’ye getirip onlara cilt ürünleri giydirelim ve paylaşım yapmalarını sağlayalım. 2023 tüm dünya ekonomilerinin zorlanacağı bir sene olacak. Sektör olarak yeni pazarlara yönelmemiz gerekiyor. Bu yüzden tanıtım fazla kayda değer. Bunu yaparsak ihracata ve istihdama büyük bir katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/deri-sektoru-tanitim-destegi-bekliyor.html