Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak!

TelevizyonGazetesi.com / Detaylar – Atv’nin sezon boyunca dikkat çeken yapımlarından birisi de Destan dizisi oldu. Yayınlandığı ilk dönemde reyting birinciliğini kimseye kaptırmayan dizi, Salı akşamlarının en fazla izlenenleri aralarında hala. Üç Kız Kardeş dizisinin gelmesinin arkasında tahtı kaptırmış olsa da kemikleşmiş bir izleyici kitlesi ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın başrolünde yer aldıkları dizi, Türkler’in İslamiyet öncesindeki bir dönemini yansıtan kurgu bir hikayeyi konu almakta. Bambaşka bir söylev diliyle ekrana gelen dizide Ebru Destan, Hercai’den sonradan yine başarılı oyunculuğu ile konuşturmakta.

Sezon sonuna doğru alaka azalsa da birincil sezonu tamamlayarak ikinci sezonda devam etme şansını yakaladı Destan dizisi. Yeni sezonda rakiplerine karşısında üstün duruma geçilmesi için daha etkin bir çıkış yapması bekleniyor. 27. bölümü ile 14 Haziran Salı akşamı sezon finali yapan dizi, yaz arasından daha sonra Eylül’de her tarafta ekranlarda olacak.

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 1

İkinci sezon öncesinde hikayede büyük değişimler yaşandığı da dikkatlerden kaçmıyor. Yapımcı firma Bozdağ Film, daha önce ekranın çok konuşulan iki dizisi Diriliş Ertuğrul hem de Kuruluş Osman’a da imza atmıştı. İlk sezonda Destan dizisi için büyük bir emek verildi. Dönemi yansıtan mekanların kurulması, kostümler, aksesuarlar, eşyalarla ilgili özel araştırmalar yapıldı. Oyuncuların başarılı performansları ile yer aldığı dizi, öbür bir üretim olarak yerini aldı.

Özellikle başrolde yer alan isimlerden Ebru Şahin, dövüş sahneleri ve at binme konularında kesintisiz eğitimlere yan tutuldu. Yakın dövüş sahneleri için özel eğitimlerden geçen ve çok çalışan oyuncu, sezon boyunca dizinin ön planında olan ad olarak fazlasıyla ter döktü.

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 2

Sezon sonuna dürüst artan bir şekilde ilginin azalması, Destan dizisinin her tarafta toparlanmaya ihtiyaç duyduğunun bir kanıtı. İlk öncelikle yarattığı atmosferi bitmiş oluşturarak daha kuvvetli bir şekilde yeni sezon başlaması, dizinin ikinci sezonunda da enerjik bir şekilde ayakta durarak sezon ardına kadar devam edebilmesini sağlayacak.

Giden izleyicinin niçin gittiği, diziye olan ilginin neden azaldığı ile ilgili sorular masaya yatırılarak daha etkili ve zinde bir çıkış için Eylül sezonuna sıkı hazırlanılması gerekiyor.

Özellikle diziye izleyenlerin sosyal medyadan yaptıkları yorumlara da uyarı edilmesi, hem yol gösterici olması açısından keza de beklentileri karşılayabilmek açısından manâlı. Daha önce iki dinç dizi Sen Anlat Karadeniz ve Sefirin Kızı dizilerine de imza atan Ayşe Ferda Eryılmaz ve Akarsu Erdem’in artık projede yer almayacak olması da Epope dizisinin yeni sezonundaki değişimin etap sesleri az kalsın!

Destan dizisi için yaz sezonu çok kritik bir aşama olacak! 3

Destan dizisinin kadrosunda da bazı yeniliklerin yapılacağı varsayım ediliyor. Dizinin mantıksal bağ ekibinin değişmesi, yeni sezonda taze kan olarak da yorumlanıyor. Bu kere bir başka ekibin mantıksal bağ yazımı için kalemi eline alacak olması, diğer yenilikleri de beraberinde getirecek.

Yaz sezonunda hikayeye yeni bir yöne verilmesi, daha etkili ve dinç bir şekilde dönüşü için de uzun bir süreç. İkinci sezonda Destan dizisinin reytinglerde ağırlığını koruması ve yükseltmesi için yenilikler koşul görünüyor. Yapım tarafı da bu gerekliliği görmüş olacak ki senarist değişikliyle durumu her tarafta ele almaya başlamış…

Destan dizisi, varolan izleyenlerin yanı sıra yeni izleyici grubunu da yakalamak durumunda yeni sezonda. İddiasını yeniden büyük bir şekilde ortaya koyabilir ve izleyicide heyecan dalgası oluşturarak izlenme oranlarını yükseltebilirse, bir sonraki sezon sonunu da görebilir…

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/destan-dizisi-icin-yaz-sezonu-cok-kritik-bir-asama-olacak/1327359