Lafçı Gazetesi'nden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre “Bu da oldu” dedirten haber Afyonkarahisar'dan geldi. Arsası TOKİ tarafından özel bir firmaya satılan devlet müzesi, “sahibinden.com” sitesine satışa çıkarıldı. Müzenin içinde 9 metrelik Herkül heykeli dahil, çok rakamda yapıt bulunuyor. Satış hakikatleşirse müze boşaltılacak.

8 bin 242 metrekare büyüklüğündeki arsaya, 45 milyon lira maliyet biçildi. Müze için 4 Kasım'da “sahibinden.com” sitesine bülten verildi.

Müzeyi satışa çıkaran emlakçı İhsan Göktepe yaptığı açıklamada, “Yeni müze bitmediği için mevcut müzeyi boşaltamadılar. Ama sahipleri arsayı satışa çıkardı. Müzenin içindeki eşyalar elbette satılık değil. Burada Herkül'ün 9 metrelik heykeli de var” dedi.

YILLARDIR BİTMİYOR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da mevzuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirdi ve “Bu müzeyi kim satıyor, bu işten kimler kârlı çıkıyor?” diye tepki gösterdi.

Köksal yeni yeni müze imali için de 2007'de TOKİ'yle anlaşıldığını, Kurtuluş Caddesi'nde bulunan mevcut müze arsasının da TOKİ'ye devredildiğini belirtti ve şöyle dedi:

* Kurtuluş Caddesi'ndeki mevcut müze 45 milyon liraya internet sitesinde satışa çıkarıldı. Yeni müzenin de inşaatı da bitirilmedi.

* Bakanlık, inşaatın beceriksizleri olduğu mazeretiyle inşaatı kendisinin tamamlayacağını ifade ediyor.

* Yeni müze yapılmadan ve üstelik TOKİ vaadini yerine getirmeden, mevcut müze niye satılıyor?

Kaynak: www.sacitaslan.com