Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Türkiye’yi 3 gün boyunca etkisi altına alacak olan soğuklar yurdun batısından antre yaparak an be an doğuya kayarak yurdu terk edecek.

BATIDA CİDDİ SICAKLIK FARKI OLUŞACAK

Yarın İstanbul’da 15, İzmir’de 18 derecelik bir hava ve sağanak yağış bekleniyor. Perşembe günü ise hava sıcaklığı İstanbul’da 4, İzmir’de 8 derece olarak ölçülecek. İki gün içinde önemli bir soğuma hissedilecek. Yurdun doğusunda kalan şehirlerimiz sıcaklık düşüşünden daha az etkilenecek.

ANTALYA, BALIKESİR VE ÇANAKKALE’YE KUVVETKİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü göre yapılan son değerlendirmelere kadar: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz Batı Karadeniz’in batısı ile Eskişehir, Çankırı, Ankara, Yozgat ve Kastamonu çevrelerinin sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği varsayım ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir’in batı kesimleri ve Antalya çevrelerinde lokal olarak adaleli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgar’ın Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte, doğusunda kaslı buzlanma ve don olayları bekleniyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dikkat-hava-sicakliklarinda-ani-dusus-yasanacak-haberi-527671