Sözcü Gazetesi'nin haberine göre araştırmacılar, iPhone’larda ortaya meydana çıkan bir emniyet açığının dolandırıcıların kullanıcının şifresini bilmeden temassız ödeme yapmasına izin verdiğini kanıtladı. Bu sorunun, sadece Visa kullanan iPhone sahiplerinde olduğu ortaya çıkarıldı.

İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Birmingham ve Surrey Üniversiteleri’nden uzmanlar, iPhone’un tuş kilidini açmadan bin sterlin ödeme alabildiklerini ortaya çıkardılar. Ekip, bu tezlerini görünmek için bir video da yayınladı.

Uzmanlara kadar, ApplePay ve Visa kullanıcıları emniyet açığının hedefinde. Mastercard ya da Samsung Pay gibi uygulamaların bu açıktan etkilenmediği ifade ediliyor.

İKİ TARAF DA BİRBİRİNİ SUÇLUYOR

Birmingham Üniversitesi’nde araştırmayı yürüten ekipten Dr Andreea Radu, Apple ve Visa ile görüşme yaptıklarını fakat iki tarafın da birbirini suçladığını açıklama etti. Radu, "İki tarafın da sorumluluğu kabul etmeye ve hatasını düzeltmeye istekli olmaması, kullanıcılar için önemli sorunlara neden oluyor" dedi.

İngiliz DailyMail gazetesinde yer alana habere tarafından, dolandırıcılar, 'Ortadaki Adam Saldırısı' (MITM) yönetimi ile kredi kartı bilgilerine ulaşabiliyor. Uzmanlara göre, Apple Pay, bu hücum yöntemi karşısında savunmasız durumda…

‘KARTI DEVRE KADINSI BIRAKIN’

Birmingham Üniversitesi’nden araştırmanın müşterek yazarı Dr Tom Chothia, "iPhone sahipleri, transit ödemeler için ayarlanmış bir Visa kartı olup olmadığını denetleme etmeli ve öyleyse devre dışı bırakmalılar" dedi.

Konuyla ilgili Visa’dan yanıt gecikmedi. Visa, kullanıcılara kartlarının güvende olduğunu ve kart sahiplerinin bunları “güvenle” kullanmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Visa’dan yapılan açıklamada, ‘Visa bütün emniyet tehditlerini fazla ciddiye alıyor ve ekosistem genelinde ödeme güvenliğini yükseltmek için yorulmadan çalışıyoruz.’ ifadeleri yer aldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dikkat-iphoneda-guvenlik-acigi-kredi-kartinizi-derhal-kaldirin-haberi-539074