Türk dizi tarihine adını altın harflerle yazdıran Diriliş Ertuğrul bugün yayınlanacak olan 61.bölümü ile sozunu kapatacak. Peki Diriliş Ertuğrul gelecek sezon devam edecek mi? Engin Altan Düzyatan diziden ayrılıyor mu? Diriliş Ertuğrul'a ait gelişmeler ve dizinin geleceine dair merak edilenler Haberyildizi.com'da.

Yapımcılığını Tekden Film'in üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı, başrollerini Engin Altan Düzyatan,Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Osman Soykut, Uğur Güneş, Hülya Darcan, Evrim Solmaz ve Mehmet Çevik'in paylaştıkları televizyon dizisi Diriliş Ertuğrul 61. yeni bölümü ile 8 Haziran Çarşamba akşamı saat 20:00'da Trt1'de

Nice vakittir Süleyman Şah’ın evlatları arasında yaşananlar, artık durdurulamaz bir hale gelmiştir. Gündoğdu, annesine rest çekerek beylik seçimi için toyu toplamasını ister.  Hayme, oğlunun bu isteğini kabul eder. Gündoğdu, Kayılar’a Bey seçilerek hem Ertuğrul’u durduracağını hem de obasını bütün tehlikelerden kurtaracağını planlar. Ancak, Ertuğrul’ da Kayılar’a bey olmak için aday olmuştur. Her iki kardeş de sıkı bir seçim çalışması yaparlar. Toyda yapılan seçimle Gündoğdu Kayılar’ın yeni beyi seçilir. Bu yaşananların üzerine Ertuğrul artık birlikte yaşamalarının mümkün olmadığını söyler. Ertuğrul kendisine inananlarla birlikte Bizans sınırına göç edeceğini açıklayarak toydan ayrılır. Hayme’nin bütün çabalarına rağmen Ertuğrul bu kararından dönmez. Ayrılık için çalışmalar başlamıştır.

 Diriliş Ertuğrulda bu hafta; Ertuğrul’la, annesinin vedasında neler yaşanacak? Sungur Tekin alp başı olarak Ertuğrul’un alpları da götürmesine izin vermemesine Ertuğrul’un tepkisi ne olacak? Akça Bey’in Ertuğrul’a oynadığı oyun nedir? Göç kervanını nasıl bir tehlike bekliyor? Halime’yi hangi olay yıkar? Bütün bu soruların cevabı Diriliş 61. Bölümde yanıt bulacak.



DİRİLİŞ ERTUĞRUL OYUNCULARI 

Engin Altan Düzyatan – Ertuğrul 
Kaan Taşaner – Gündoğdu 
Hülya Darcan – Hayme Ana 
Esra Bilgiç – Halime 
Didem Balçın – Selcan
Burcu Kıratlı – Gökçe 
Cengiz Coşkun – Turgut Alp 
Cavit Çetin Güner – Doğan Bey
Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek 
Osman Soykut – İbn-i Arabi 
Fahri Öztezcan – İlyas Fakih
Arda Anarat – Dündar 
Burak Temiz – Yiğit Alp
Gökhan Karacık – Derviş 
Celal Al – Abdurrahman.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 61. BÖLÜM SEZON FİNALİNDE NELER OLACAK?

Diriliş “Ertuğrul”un 61.Bölümünde Ertuğrul, yaşanan hengâmede yaralanan ağabeysini obaya getirmiştir. Sungur Tekin’in yaralanması Kayı otağında tansiyonu daha da yükseltir. Gündoğdu, bütün olanlardan Ertuğrul’u sorum tutar.  Tüm yaşananlara, kendilerini dinlemeyen Ertuğrul’un neden olduğunu söyler. İki kardeş arasında sert bir tartışma çıkar. Bu sert tartışmanın üstüne Hayme’nin gelmesi olayı daha da büyütmüştür. Sungur Tekin’in yaralandığını öğrenen Hayme adeta yıkılır. Bu durum bütün iplerin kopmasına neden olmuştur.

Diriliş Ertuğrul dizisinin başarısının en büyük pay sahiplerinden biri olan Engin Altan, rol aldığı yeni filmi ‘Ve Panayır Köyden Gider ‘in tanıtımı için düzenlenen organizasyona katıldı. Cem Davran, İlyas Salam, Açelya Devrim gibi ünlü oyuncular ile birlikte rol aldığı filmin basın tanıtımı için Kanyon Alışveriş Merkezi ‘nde bulunan yakışıklı oyuncu hakkında son günlerde ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Engin Altan ‘ın yeni sezonda Diriliş Ertuğrul dizisinde yer almayacağı ve dizinin sezon finaline yakın set arkadaşları ile arasına mesafe koyduğu konuşuluyor.

Bugün akşam muhteşem bir bölüm ile sezon finali yapacak Diriliş Ertuğrul ‘un önümüzdeki sezonunda Engin Altan Düzyatan ‘ın akıbeti ile ilgili henüz dizi yönetiminden bir açıklama gelmedi.

DİZİNİN HAYRANLARI İÇİN YENİ SEZON AÇIKLAMASI

Bir süredir Diriliş Ertuğrul ile ilgili yapılan gelecek sezon ekranlarda olmayacak dedikodusuna ise yapımcı Mehmet Bozdağ nokta koydu. Diriliş Ertuğrul ’un yapımcısı Mehmet Bozdağ, verdiği röportajda "Diriliş bitiyor" iddialarının doğru olmadığını, Diriliş 'in Orhan ve Osman 'a kadar devam etmesini istediğini söyledi. Mehmet Bozdağ, " Diriliş bitiyor " iddialarıyla ilgili olarak, "Bu tür iddialar doğru değil. Diriliş 3 sezon olarak tasarlanmıştı. Niyetim Osman ve Orhan’a kadar devam etmek. Bir kuruluş hikâyesini anlatmak istiyorum" dedi.

Amacının birçok tarihi proje ile seyirci karşısına çıkmak olduğu belirten Bozdağ, sıradaki projenin ‘’ Malazgirt ‘’ filmi olduğunun da müjdesini verdi. Büyük savaş sahnelerinin yer aldığı bir film olmasını arzuladığını ifade Mehmet Bozdağ, filmin çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi vermedi. Filmin şu aşamada sadece senaryosunun hazır olduğunu dile getiren isim aklındaki başrol oyuncusunun ise sürpriz olması için kimseye açıklamıyor.