Disney Plus, 15 Star Türk oyuncu ile anlaşmasına ödediği para ile dudak uçuklattı!

TelevizyonGazetesi.com / Detay –14 Haziran’da 42 ülke ile birlikte benzer anda Türkiye’de yayınlama hayatına başladı Disney Plus. Dijital platformlar arasında Netflix’in en çok abone sayısına sahip olması uzun zamandır konuşulan
bir konuydu. Disney Plus’ın yaptığı atılım ile birlikte elini yükselterek pazara girmesi büyük uyarı çekti.

Platformun birincil işi, Türkiye’deki böylece çok yıldız oyuncu, son dönemin öne çıkan üretim şirketleri ve senaristleriyle anlaşması oldu. Sektördeki başarılı isimleri tek tek kendisine bağlayan platform, Türkiye’de çekilecek olan yerli yapımlarla birlikte büyük bir heyecan dalgası yaşatmakta.

Disney Plus’ın ilk çekilen yerli dizisi Kaçış ve gerisinde Dünyayla Benim Aramda geldi. Şu Anda de tekrar çok konuşulan isimlerin yer alacağı bambaşka projelerin hazırlıkları sürüyor. Tanıtım filminde Eda Ece, Halit Ergenç, Pınar Deniz, Aras Bulut İynemli, Can Yaman, Engin Akyürek, Hande Erçel’in de yer aldıkları Disney Plus reklamı, büyük dikkat çekmişti.

Disney Plus, 15 Star Türk oyuncu ile anlaşmasına ödediği para ile dudak uçuklattı! 116

Bu isimlerin yanı sıra Demet Özdemir, Hafsanur Sancaktutan, Buğra Gülsoy, Kerem Bürsin, İrem Helvacıoğlu, Cansu Çay, Burak Deniz gibi isimlerle de anlaşan Disney Plus platformunun, yapılan tüm anlaşmalara ödenen toplam rakam ilk kez açığa çıktı!

Tarkan’ın sahne altığı gecede yayına başlayan Disney Plus platformu, lansman gecesi ile fazla konuşuldu. Öncesinde TV yazarı Sina Koloğlu, Disney Plus’ın yaptığı anlaşmalar için şu açıklamasıyla uyarı çekti: “15 star isimle anlaşan Disney Plus’ın yaklaşık 15 milyon dolara yakın bir para verdiği piyasada konuşuluyor.”

Sina Koloğlu, Disney Plus için ödenen bu rakamın şirket namına çok büyük bir bütçe olmadığının da altını çizerek “Yıllık geliri yaklaşık 19.2 milyar dolar olan(Disneyland dahil) The Walt Disney Company için bu paralar, önemli miktarlar yok, belirtmek lüzumlu” açıklamasını yaptı.

Bu arada Tarkan’ın da Disney+ için bir projede yer alacağı duyumlarını da dile getiren Sina Koloğlu, “Megastar’ın bir belgeli oluşturacağı söyleniyor. Büyük ihtimal vereceği konser kaydı da Disney Plus’ta yayınlanır” ifadesini kullandı.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/disney-plus-15-star-turk-oyuncu-ile-anlasmasina-odedigi-para-ile-dudak-ucuklatti/1327091