Sabahleyin Gazetesi'nden Burak Çelik'in haberine göre nazar boncuğunu ondan medet umarak, yani Allah'tan beklenmesi gereken etkinin bir başka kişi, olay veya materyalden beklenerek yapılması olarak değerlendiren Diyanet bu eylemlerin hükmüyle ilgili yorumlama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen soruları değerlendirerek 'Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar' kitabını yayımladı. Kitapta nazar boncuğu ile ilgili fetfaya da yer verildi. "Yeni doğan bir çocuğa nazar boncuğu takmak caiz midir?" sorusuna verilen yanıtta nazarın mahiyeti ve keyfiyeti kesinkes bilinmemekle beraber, bir takım kimselerin bakışlarıyla olumsuz etkiler meydana getirebildiklerinin dinen de kabul edildiğine yer verilerek, "Nazar konusunda Hz. Peygamber'in tavsiyelerini uyguladıktan sonradan sonucu Yüce Allah'tan beklemek İslam inancının gereğidir.

CAİZ DEĞİLDİR

Dinimizde nihai etkiyi Allah'tan başkasına atfeden davranış, davranış ve inanışlar yasaklanmıştır. Bu sebeple nazar boncuğu ve sanki şeylerin, bunlardan medet ummak amacıyla boylu boyunca veya herhangi bir yere takılması caiz değildir" denildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/diyanetten-nazar-boncugu-fetvasi-haberi-527379