Acilen, geçmişle gelecek aralarında bir yerlerdeyiz. Geçmişin hangi hazinelerini geleceğe taşımalı, hangi olumsuzlukları tarihin sayfalarında bırakmalıyız? Bu sorunun cevabı, küresel güçlerin gelmek istediği noktayı görebilenler için gerçekte gayet net!

Bir Takım dış kaynaklı güçler, Dünya ülkelerine kısır tohum satarak neyi planlıyor olabilir? Gıda tekelini sadece kendi ellerinde tutarak ve bu en elzem hayati ihtiyacımızı kullanarak günün birinde çeşitli yaptırımlar uygulayabilirler mi? Bağımsızlığımız tehdit altına girebilir mi? Elbette! Bunlar danışıklı dövüş teorisi, tahmin, paranoya falan yok. Bir toplum temel ihtiyaçlarını temin edemez duruma geldiyse, yaşama içgüdüsü gereği her şeyinden vazgeçebilir. Elindeki tüm değerleri, zenginlikleri, kaynakları kaybeder.

Ata tohumu, atalık, millî tohum diye adlandırılan lokal tohumlar, bizim topraklarımızda, Anadolu'da yetişen ürünlerin tohumlarını ifade ediyor. Bu doğal tohumların mahsul ve meyveleri ayrıca lezzetli, keza sağlıklı, hem de içerdikleri mineral ve vitaminler açısından çok zengin. Ve ata tohumlarından elde edilen ürünlerin tohumları yeniden ekilebilir. Yani kısır yok, GDO'lu yok. Yani genetiği değiştirilmiş değil.

Genetiği değişmiş tohum ise labotatuvarlarda kısırlaştırılmış, yani bir seferden fazla mahsul vermeyen, tohumları bitmiş ekilemeyen ve her ekim döneminde her tarafta tohum satın almanızı zorunlu kılan tohumlar.

Para için iyi yöntem yok mi? Fazla uzakta değil, fazla kısa bir vakit öncesine, 1996 yılına dek her mahsul kendi tohumundan defalarca ürün veriyor, doğanın baki bereketi sürüp gidiyordu. Lakin bu cin fikirli, fena niyetli güçler doğanın bereketini yok etmek, ülkeleri kendilerinden daima tohum satın almaya mecbur etmek ve nihayetinde gıda tekelini, hayat döngüsünü ellerinde bulundurmak ve günün birinde tehdit unsuru olarak uygulamak üzere kalıtımsal çalışmaları yaptılar ve kısır tohumlar ürettiler.

Bu GDO'lu tohumlar kanserojen, allerjik ve toksik etkilere yol açıp insanları da kendi gibi kısırlaştırıyor. bununla beraber doğaya verdiği zarar da büyük. Bu tohumlar ekildiği toprakların verimliliğini değil ettiği gibi, arılara, suya, havaya ve bütün canlılara zarar veriyor.

Ayşen BALOĞLU

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dogala-donus-ve-ata-tohumlari-yazisi-527718