Doğtaş Kelebek’in #DGKLB milletle ilişkiler işletmeyi “Doğtaş Kelebek anapara artırdı” başlığıyla basın duyuruyu yayınladı. Bir Hayli internet sitesi de bu başlıkla duyuruyu yayınlayarak yatırıcıları yanlış bilgilendirdi.

Doğtaş Kelebek anapara artırmadı, anapara artırıma kararı aldı. İşletmeden dün KAP’a yapılan açıklama ile idare heyetinin, 269.069.767 TL'lik mevcut anaparasını, kıymetli olarak 350 milyon liraya çıkarma kararı aldığı duyuruldu. Bugün yayınlanan basın duyurusunda ise “Doğtaş Kelebek Anapara Artırdı! Doğtaş Kelebek, çıkarılmış anaparasını nakit anapara artırımı yoluyla, 350.000.000 TL'ye yükseltti” denildi. 

Daha işletme anapara artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’ya dahi müracaat etmedi. Sermaye Piyasası Kurulu’nın onay verip vermeyeceği öğrenilmiyor. Ancak, işletmeden yapılan açıklamada anapara artırımı bitirilmiş firmanın kasasına 81 milyon lira para girişi olmuş gibi yanıltıcı bilgilerle yatırımcıları yanıltılıyor.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI

İŞVEREN TELEVİZYONDA KONUŞURKEN PAYLAR SATILDI

Doğanlar Yatırım Holding İdare Heyeti Başkanı Davut Doğan, 18 Eylül’de televizyona çıkarak açıklamalarda bulunmuş ve işverenin konuştuğu esnada takribî 26 milyon adet pay satışı reelleştirildi. İşveren Davut Doğan, televizyonda firmanın sene sonunda kara geçeceğini MENA bölgesinden yabancı bir fonla ortaklık için görüşme yaptıklarını açıklamıştı. İşveren konuşurken birkaç kere taban olan paylar akılda hareketlerle yükselişe geçecekmiş gibi izlenim uyandırılarak piyasada satılmıştı.

KAP'A AÇIKLAMADI, TV’DE ANLATTI

Davut Doğan TV’deki açıklamalarında, MENA Bölgesi’nden Kuzey Afrika’da Fas’tan başlayarak Orta Doğu’ya doğru uzanan bölge bir fonla görüşmeler yaptıklarını, inşaat, enerji ve mobilya alalında yeni işbirliklerinin gündeme geleceğini söyledi. İnşaat, mobilya ve enerjide yabancı bir fonun ortaklık yapmak istediğini söyleyen Doğan, “Fonla alakalı ortaklıkla alakalı azıcık daha bilgi verir misiniz?” biçimindeki suale şu yanıtı verdi: “Bu öneri henüz çok yeni. Yazışmaları yapıyoruz. Takımlar oluşturuldu, bununla alakalı bir çalışma grubu oluşturduk. Henüz imzalar atılmadığı için bunu söylememek doğru olmaz.” Doğan ayrıntı vermeyi sürdürdü: “Bu işbirliği yalnızca enerji alalında değil, mobilya inşaat ve enerji alanında olacak.”

Doğan, MENA Bölgesi’nde yabancı bir ortakla ilerleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: borsagundem.com

Kaynak: www.sacitaslan.com