Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından günlük vaka sayılarının 300 bini geçtiği dünyanın en topluluk ikinci ülkesi Hindistan’da kabus bitmek bilmiyor… Ülkede keza aşı keza de oksijen tüpü sıkıntısı sebebiyle ölümlerin önüne geçilmezken, bir doktor acı bir itirafta bulundu.

Delhi’de görevini sürdüren ve Covid-19’la ön cephede uğraş eden Dr. Chahat Verma, çaresiz kaldıklarını anlattı. İngiliz The Guardian’da yer alan haberde Dr. Verma, “Bir gün içinde baktığım 5 hasta gözümün önünde yaşamını yitirdi. Oksijen tüpü eksikliği nedeniyle oksijen veremiyoruz. Vefat döşeğindeki hastalar oksijen vermediğimizi biliyor” dedi.

“OKSİJEN VERMEDİĞİMİZİ BİLİYORLAR”

26 yaşındaki doktor, “Doktorlar hastaların gözlerinin içine baka baka kandırmak zorunda kalıyor. Hastaların nefes almaya çalışmalarını izliyor, hastalar da onlara oksijen veremediğimizi biliyorlar. Gözlerinde saf dehşeti görebiliyorlar” diyerek doktorlar hastaların ölümlerini hemen hemen izlemeye zorlandığını söyledi.

Dr. Verma, “Virüs geçen senden çok daha bambaşka. Genç hastalar tamamen kararlı ve sağlığı iyi ama bir anda oksijen seviyeleri düşüyor” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/doktordan-itiraf-olum-dosegindeki-hastalar-oksijen-vermedigimizi-biliyordu-haberi-532125