Lafçı Gazetesi'nden Tayfun Hopalı'nın haberine göre Amerikalıların en güvendiği adların başında gelen ve son yarıyılda Trump ile girdiği laflı münazaralarla gündeme gelen Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, her şeyin iyi gitmesi gidişatında tehlikesiz ve tesirli bir aşının ilk dozlarının yüksek tehlikeli gruptaki şahıslara Aralık sonu ya da Ocak ayı başında yapılabileceğini söyledi.

Moderna ve Pfizer işletmelerinin modellemelerine direnerek tehlikesiz bir aşının bulunup bulunmadığını Aralık ayında bileceklerini belirten Fauci, “Virüse karşı koruma sağlayan tesirli bir aşının varlığında dahi bağışıklık milli ve küresel seviyede zaman alacak. Basmakalıpa yanaşmak uzun sürecek'' dedi.

SAYILAR SÜRATLE YÜKSELİYOR

9 milyona yanaşan hasta rakamı ile Amerika Birleşik Devletleri corona virüsünün süratle dağıldığı ülkelerin başında geliyor. Ölü rakamının 200 binleri aştığı ve ocak ayında bu rakamın 500 binleri geçeceği hipotez edilen Amerika'da her gün 84 bin şahıs COVİD-19 oluyor.

41 eyalette virüs süratle dağılırken 930 bine erişen sayıyla Teksas en fazla hastalanan eyalet. 33 bin şahsın ölüm ettiği New York ise vefat rakamının en fazla olduğu eyalet.

Kaynak: www.sacitaslan.com