Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar internet kesintisi izleme platformu DownDetector, internet kullanıcılarının binlerce sorun bildirdiğini belirterek, hizmet kesintisinden etkilenen firmalar arasında HSBC, British Airways, Airbnb, Barclays, Lloyds, TSB ve Halifax'ın bulunduğunu bildirdi.

Çevrimiçi oyunlar için kullanılan PlayStation ağının yanı sıra Steam, Call of Duty ve EA oyun hizmetlerinin de kesintiden etkilendiğini kaydeden DownDetector, Kanal 4 ve ITV'nin de kesintiye uğradığını açıklama etti.

Kullanıcıların laf konusu web sitelerine girmeye çalıştığında “Hizmet Kullanılamıyor”, “Sunucu geçici olarak hizmet veremiyor”, “Bu siteye ulaşılamıyor” gibi mesajlarla karşılaştığı belirtildi.

Bir DNS sağlayıcısı olan Akamai, Edge DNS hizmetiyle ilgili bir sorun olduğunu oysa acilen çözüldüğünü ve hizmetin sıradan şekilde devam ettiğini açıkladı.

Akamai'nin Twitter’da yayınladığı yazılmış açıklamada, “Bu sorun için bir ayar uyguladık ve hizmet bayağı şekilde işlemeye devam ediyor. Kesintilerin etkisinin ayrıntılarıyla geçtiğinden belirli almak için izlemeye devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Web sitelerindeki sorunların bildirilmesinden takriben yarım saat sonradan sorun çözülürken, İngiltere’de lokal saatle 17.00 sıralarında söz konusu sitelere her yerde erişim sağlandı.

Web sitelerinde meydana gelen kesintilerin nedeni ise demin bilinmiyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dunya-genelinde-internet-kesintisi-skandali-haberi-535841