Dünya Göz Hastanesi hastanesine gözlüğümü değiştirmek, göz numaralarımı öğrenmek için tetkik olmaya gittim. Bana sol ve sağ gözümde katarakt olduğunu, sağ gözün yöneticilik edebileceğini, sol gözün ameliyatının yapılması gerektiğini bildirdi. Doktor beyin yaptığı enjeksiyonlar ardından görmemin daha kötü olması üstüne araştırıp retina hususunda bilirkişi öbür bir doktora gideyim dedim.

20.01.2020 tarihinde İzmit Dünya Göz Hastanesi hastanesine gözlüğümü başkalaşmak, göz numaralarımı öğrenmek için muayene olmaya gittim. Op. Dr…. Y***Y***’a muayene oldum. Bana sol ve sağ gözümde katarakt olduğunu, sağ gözün yöneticilik edebileceğini, sol gözün ameliyatının yapılması gerektiğini bildirdi. Keza sol gözümde daha ağır olarak her iki gözümde sarı nokta hastalığının olduğunu, anında ameliyat olmazsam sol gözümün kör olacağını söyledi. Sol gözüme 2, sağ gözüme 1 iğne vurarak tedaviye başladı. Hekim beyin yaptığı enjeksiyonlar sonrasında görmemin daha kötü olması üstüne araştırıp retina hususunda uzman öbür bir doktora gideyim dedim.

G***N**K***V*** İ***B***t***  göz merkezine gidip Op Dr… G**K**D***’e tetkik oldum. Sol gözümde sarı nokta hastalığının olmadığını ve bu teşhisin içten olmadığını sol gözümde epiretinal membran hastalığı olduğunu, iğnelerin gereksizce yapıldığını bildirdi ve çare için ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Bunun üstüne İzmit Dünya Göz Hastanesi Hastanesinde sarı nokta teşhisini koyan Op. Dr… Y***Y***a durumu anlattım. Kendisi yanlış teşhis koyduğunu kabul etti. Hatta yapmış olduğu 3 iğne parasını kendi cebinden geri ödeyeceğini söyledi ve bu hususu düzeltebilmek adına yapılabilecekleri konuşmamız için bizi hastane idaresine yönlendirdi. Hastane Müdiresi S***A*** ’la görüştük, bizi merkezlerine bildirip en kısa zamanda paranın geri ödemesinin yapılacağını söyledi. Hastane müdiresi S**a*** sonrasında hekim olan gelinimden olayın detaylı tarihlerle birlikte özetini istedi, gelinim de ayrıntılı bir şekilde yazıp kendisine iletti. Hastane müdiresini öbür zamanlarda aramama karşın telefonlarıma çıkmadı. 73 yaşındayım, Covid-19’dan nedeniyle hastaneye gidemiyorum. Yapılan yanlışın telafisini en azından gereksizce vurulan iğnelerin ücretinin geri ödemesini arz ederim. Ekler: 1-Göz Muayenesi (protokol no: 004712935)22.01.2020 Geliş no:6173423-20.02.2020 Geliş no: 006264125-21.02.2020 Geliş no: 006267253 3 adet 2-Epikriz Raporu (sol ve sağ göz) 2 adet

***

Bilindiği üzere 2015 yılında Dünya Göz skandalı daha önce de Bursa’da yaşanmıştı.

Dünya Göz Hastanesi’nden Bursa’da düşünce almaz skandal!




Lazer operasyonu için tedaviye dışarı giden hastaya data bile vermeden katarakt ameliyatı yapan Dünya Göz Hastanesi, Bursa’da sağlık durumu skandalına imza attı.

Lazer operasyonu ile gözlüklerinden kurtulmak için Dünya Göz Bursa Hastanesi’ne başvuran Av. Sevilay Demirsu için kâbus doymuş günler kendisine bilgi verilmeden yapılan katarakt ameliyatıyla başladı. Demirsu, geçirdiği operasyonu, ağrıları artınca aradığı hasta hakları biriminden öğrendi.

"BAŞKA CAN YANMASIN"

Kapısını çaldığı benzer hastanenin diğer bir doktorundan aldığı “Bu operasyona gerek yokmuş. Âmâ kalabilirsiniz” uyarısıyla bir şok daha yaşamış Demirsu, soluğu mahkemede aldı. Adalet aşamasını beklemeye başlayan Demirsu, “Benim gibi başkalarının da canının yanmasını istemiyorum” dedi.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞADI

Göz hastalığı nedeniyle Dünya Göz Hastanesi’ne başvuran Sevilay Demirsu, geçirdiği operasyon neticesinde gözleri daha da kötü olunca hastaneyi şikâyet etti. Demirsu, lens operasyonu olarak kendisine anlatılan ameliyatın katarakt ameliyatı olduğunu öğrenince ise soluğu mahkemede aldı.

Yaşadıklarını anlatan Demirsu, “Bana tarif edilen operasyona kadar gözlüklerimin numarası ölçülecek ve buna yerinde lens yapılacak; o lensler gözüme takılacaktı. Kendi göz merceğim alınmadan görme merkezinin önüne lens takılacağı ve çok gizli göreceğim söylendi. Ancak sonrasında geçirdiğim operasyonun benim sandığım gibi olmadığını öğrendim” dedi.

Demirsu, “İki göze aralıklarla ameliyat yaptılar. Gözümde çakmalar oldu. Sağlıklı göremedim. Bunun üzerine hasta haklarına başvuru ettim. Bana o birimden geri dönen hanım ‘Geçmiş olsun hastanemizde katarakt ameliyatı olmuşsunuz’ dedi.

Ben o lahza büyük bir şaşkınlık yaşadım. Benzer hastaneden başka bir doktorla görüşerek lenslerimin çıkarılmasını istedim. Doktor, lensleri çıkaramayacağını çünkü kendi merceklerimin alındığını söyleyince ikinci şoku yaşadım” dedi.

Yasal yollardan hakkını aradığını dile getiren Demirsu, “Hemen gözlükle de gözlüksüz de göremiyorum. Benim gibi başkalarının da canının yanmasını istemiyorum” diye konuştu.

Kaynak: sikayetvar.com / noktabursa.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dunya-goz-hastanesi-yanlis-katarakt-teshis-sikayetleri-bitmiyor-haberi-536240