Televizyonda komedi işlerinin fazla eksik olduğunu hele de absürd komediyi yaklaşık olarak hiç görmediklerini bildiren Abay, "Komedi oynamak yapmak istediğim bir şeydi. Senaryoyu okuduğumda gözümde canlanan şeyin, gereklilik duyduğum bir enerji olduğunu düşündüm. Kıvılcım'ın hikâyede kendini var ediş biçimi de hoşuma gitti. bu vesileyle teklif almadım, audition verdim." diyor. Başlıca dram dizilerinde görmeye alışılmış olduğumuz Şahin ise bir süre dram dizilerinde rol edinmek istemediği aniden bu senaryonun kendisine geldiğinden bahsediyor: "En son oynadığım dizi sona erdiğinde menajerimle bir vakit dramda oynamak istemediğimi, ara vermek istediğimi konuşmuştum. Bu konuşmadan birkaç gün daha sonra yönetmenimiz Osman Nail Doğan'dan bir telefon aldım. Projeyi anlattı ve Sinan'ı değerlendirmemi istedi. Absürd komedi olması ilgimi çekti. Biliyorsunuz absürd komedi çok sık denenen bir cins değil. Romantik komedileri daha sık görüyoruz ekranda. Sonra elli dakika olması hoşuma gitti. Senaryoyu okuyunca hikâye ve kişilik de heyecanlandırdı beni..."

CANER ŞAHİN: "ZAMAN UZADIKÇA KALİTE DÜŞÜYOR"

Size bir büyüğünüz reel hayatta böyle bir vasiyet bıraksaydı, onu yapmak için uğraşır mıydınız?

Bal porsuğu gibi bir kadınla evlen benzeri alışılmadık bir vasiyet olursa uğraşmazdım muhtemelen. Ama böyle olağandışı bir vasiyetle karşılaşacağımı sanmıyorum o yüzden tabii fakat yerine getirmeye çalışırdım.

Sinan karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sinan iyi niyetli, içten, kalbinden musibet geçmeyen biri. Ne dek acayip talepler ve tavsiyelerle gelseler de sevdiklerini sırf onların kalbi kırılmasın diye hoşnut etmeye çalışan biri. Bu noktada sevdiklerini daima kendinden daha çok düşünüyor diyebiliriz. Zaten bu yüzden de başına gelmeyen kalmıyor.

Diziyi TV'de izliyor musunuz?

Evet, seyrediyorum.

Bir seyirci olarak Sinan'a hangi tavsiyede bulunmak istersiniz?

"Etrafındakileri dinleme Sinan kalbinin götürdüğü yere git..." Zaten kendimce bir noktada Sinan da bunun farkına varacak ve kararlarını kendi alacak.

Sinan karakteri ile benzer yanlarınız var mı?

Sinan ile karakterlerimiz birbirine öyle yakın yok. O etrafından fazla fazla etkileniyor ve kararlarını ona tarafından veriyor. Ben kararlarımı kendim veririm. üstelik Sinan olaylara iyi göre bakmasını haberdar olan biri. Ben ise başlıca bardağın anlamsız tarafına bakarım.

Jurnal yaşamınızda da işleri elinize yüzünüze bulaştırdığınız zamanlar olur mu?

Evet olur. Ara Sıra bir şeylerin sonuçlarını hesapsızca davranabiliyorum. O Kadar olunca da işler zıt gidebiliyor.

İzleyici Dünya Hali dizisini sevdi. Sizce bundaki etken neydi?

Bence kendine ait bir dili olan, bambaşka bir dizi. Ekranda eşsiz bir şey bakmak seyircinin hoşuna gitti diye düşünüyorum. bundan başka dram dizileri fazla ağırlıkta televizyonda. Komedi dizilerine yönelik bir talebin olduğunu da düşünüyorum. Gözyaşı gözyaşı nereye kadar...

Dizi bir saatlik bölümler ile yayınlanıyor. Dizi süreleri hakkında düşünceniz nedir?

Bence komedi için gayet yerinde bir süre. Özellikle komedide akıcılık çok önemli. Süre uzadıkça akıcılıktan ve kaliteden taviz vermek zorunda kalıyorsunuz.

İlk defa bir komedi dizisinde görüyoruz sizi... Daha önce dram ağırlıklı dizilerde yer almıştınız... Komedi yapımında yer elde etmek nasıl hissettiriyor?

2016'da Babam ve Ailesi ile sektöre girdim. Dünya Hali'ne değin beş dizide yer aldım. Bunların hepsi de dramdı. Hepsinde de oynadığım karakter acılardan acılara koştu diyebilirim. Bir zaman drama duraklamak komedi yapmak istedim. Çünkü arka arkaya beş dram dizisi beni birazcık yordu. Zaten hemen üzerine Dünya Hali eşit geldi, kalbim temizmiş.

Daha önce canlandırdığınız karakterlerle izleyiciden hoş dönüşler aldınız... Sinan için ne gibi yorumlar aldınız?

Bu zamana değin her zaman dram dizilerinde yer aldığımdan komedi seyirci için birazcık beklenmedik oldu. Zaten ben de umulmadık olanı yerine getirmek istedim. Güzel yorumlar ve geri dönüşler aldım. Bunları bakmak motive ediyor insanı.

Partneriniz Pelin Abay'la konservatuardan arkadaşsınız. Tanıdığınız, bilgi alışverişi yaptığınız hatta şayet oyununu izlediğiniz arkadaşınızla yıllar sonra bir dizide partner edinmek nasıl bir his?

Kendi aramızda da konuşuyoruz bunu. Vay be kim derdi ancak gibisinden... bir defa benzer okuldan mezun olduğumuz için oyunculuğa bakışımız ve oyunculuk dilimiz fazla aynı. Böyle olunca iki taraflı oynamak daha da keyifli ışık halkası geliyor. Onun dışarıda çok güzel bir enerjisi var ve kafalarımız da uyduğu için sahnelerde çok eğleniyoruz birlikte.

Sinema ile ilgili yakın zamanda bir plan var mı? 2018'de Kardeşler filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülü almıştınız.

Evet, sinema konusunda çok seçici davranıyorum. Film yapacaksam her şeyiyle içime sinmeli.

PELİN ABAY: "PARTNERİNE SIRTINI YASLAYABİLMEK ÇOK GÜZEL"

İlk başrol deneyiminiz... Başrol olmak nasıl hissettiriyor?

Benim için temelde en güzeli oyunculuk yapıyor elde etmek. Başrol olunca daha pozitif çalışıyorsun yalnızca.

Diziyi peşine düşüp takip edenler biliyor ama Kıvılcım'ı bir de sizden dinlemek isteriz...

Kıvılcım ilk olarak birazcık soğuk, insanlara yavaşça ısınan bir kadın ama gerçekten buna çok ihtiyacı var. Sinan'ın varlığına anında alışması ve sevmesi de bundan.

Kıvılcım karakteri ile benzer yanlarınız var mı?

Kıvılcım'la hiç benzemiyoruz. Ben insanlarla kolay ilişki kurarım lakin Kıvılcım daha mesafeli ve kontrollü. Lakin çoğu konuda bana tarafından daha cesur.

Peki Kıvılcım ile Sinan'ı ne zaman birlikte göreceğiz? Sinan'ın Kıvılcımı etkilemesi için ne yapması gerekiyor?

Sinan olduğu haliyle, samimiyeti ve kendine has cesaretiyle Kıvılcım'ı çok etkiliyor zaten. Ne vakit sevgili olurlar ben de bilemiyorum ve heyecanla bekliyorum.

Pelin Abay nasıl birini ister peki?

Kaslı espri duygusu, sıcak fakat kendinden belli bir konuşma beni etkiler lakin sanırım en önemli şeylerden biri karşımdakinin bir şekilde bana çabucak güven vermesi.

Komedinin göreceli olduğunu düşünüyorum... Siz insanları güldürdüğünüzü düşünüyor musunuz?

Dizi öncesi bir eğitim almadım komediyle ilgili lakin konservatuvarda dört yıl baştan başa ayrıca komedi hem de dram eğitimi alıyoruz zaten. Konservatuvar eğitimi tam da bu noktada kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Kıvılcım bu hikâyenin normal karakteri dolayısıyla tek başına insanları güldürecek bir gücü yok lakin parçası olduğu bütünün güldürdüğünü düşünüyorum.

Dünya Hali dizisinin kamera arkasından neler oluyor?

Setimiz fazla hoş, insanlar harika. Kamera arkası birçok vakit böylece eğlenceli fakat, özellikle Mert Denizmen'in (Yüksel karakteri) olduğu sahneler ara sıra gülmekten çekilemiyor.

Partneriniz Caner Şahin'le konservatuardan arkadaşsınız. Yıllar daha sonra bir dizide partner elde etmek nasıl bir his?

Caner'le oynamak çok zevkli, varlığı bana iyi geliyor. Konservatuvardan arkadaş olmamız da oynarken fazla daha çabuk, keza tehlikesiz hem özgürlük bir irtibat kurmamızı sağlamış olabilir. Sahnede yalnız olmamak, kabiliyetli partnerine sırtını yaslayabilmek çok güzel.

Tiyatro ile ilgili yakın zamanda bir çalışmanız olacak mı?

şimdi tiyatroyla ilgili bir çalışmam değil, dizi temposunda da fazla olası görünmüyor. Ama ilerde isterim şüphesiz.

Tiyatro ile dizi setleri arasındaki sizce en büyük ayrım nedir?

Tiyatroda seyircinin varlığı mevzuyu dönüştürüyor. Bitmiş şansı olmaması, her lahza bir şeylerin ellerinden kayabilecek olması daha sıkı tutmayı öğretiyor, oyunu başkalaştırıp kuvvetlendiriyor. Daha zor ve daha eğlenceli bir ışık halkası getiriyor.

Oynamak istediğiniz bir şahsiyet var mı?

Bir oyunda şaklaban oynamak fazla istiyorum, şöyle yangınlı bir şaklaban.

Sinemaya bakışınız nasıl?

İzlediğimde beni çok heyecanlandıran birçok egemen Türk filmi var. Aslında çok güzel işler çıkıyor. Ben de bir gün böyle bir işin parçası olmayı fazla isterim.

MERVE YILMAZ ORUÇ / AKŞAM GAZETESİ

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dunya-hali-dizisinin-oyunculari-ilk-kez-konustu-haberi-538417