Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından corona virüsü salgını dünya çapında can almaya devam ederken, salgını bitirmek için aşılama kampanyaları da sürekli sürüyor. Ülkeler vatandaşlarını aşılarken, salgından etkilenen böylece çok sektör de toparlanmak için aşı olanların oranının artmasını bekliyor.

Salgından en çok etkilenen sektörlerden biri turizm. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, yurt dışına çıkışın anahtarı olması beklenen ‘aşı pasaportu’ konusunu tartışıyor. Fakat Dünya Afiyet Örgütü’nden (DSÖ) aşı pasaportuyla ilgili kritik bir dikkat geldi.

MUAF TUTULMAMALI

Pek çok ülkenin corona virüsü aşısı olan kişileri karantina ve kısıtlama uygulamalarından muaf alıkoyma planına karşı çıkan DSÖ, aşının virüs ile mutasyonlara aleyhinde etkinliği ve bulaşmayı önlemesiyle ilgili bilinmeyen kritik veriler olduğunu aktardı. böylece aşı pasaportu bahşedilen kişilerin vakaları düşürmek için uygulanan gezi kısıtlamalarından muaf tutulmaması gerektiği belirtildi.

İSPANYA VE YUNANİSTAN BASTIRIYOR

Sınırlı sayıda doz bulunduğunu ve aşıya ihtiyacı olan öncelik listesindeki insanların haklarının yolculuk edeceklere kaydırılmaması gerektiğini açıklayan DSÖ, “Ulusal otoriteler halk müziği sağlığı önlemlerine öncelik vermeye devam etmelidir” vurgusu yaptı.

Avrupa Birliği üyeleri, yaz sezonunda turizmi yeniden can vermek için aşı pasaportu konusunu gündemde tutuyor. Geliri turizme tabi olan AB üyelerinden İspanya ve Yunanistan, aşı pasaportunun resmileşmesi için özellikle bastırıyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/dunya-saglik-orgutunden-kritik-uyari-bilmedigimiz-veriler-var-haberi-529113