35 yaşındaki Alicia Keys artık makyaj yapmayacağını açıkladı. 

Keys kararını LennyLetter.com sitesinde yazdığı ‘Ortaya Çıkma Zamanı’ başlıklı mektupla açıkladı.

Yeni şarkısı ‘In Common’ın fotoğraf çekimleri için fotoğraf sanatçısı Paola Kudacki’nin stüdyosuna giden Keys, Kudacki’nin teklifiyle makyajsız olarak objektif karşısına geçmeyi kabul etmiş: ‘Spor salonundan yeni gelmiştim. Beyzbol şapkamın altında bir fular vardı. Paola bana ‘Seni şu an çekmek istiyorum. Müziğin doğal ve taze, tıpkı senin gibi. Fotoğrafların da öyle olmalı’ dedi.

Keys, bu teklife önce tereddütle yaklaşmış: ‘Şok oldum. Birden tedirgin ve rahatsız hissettim. Yüzüm tamamen makyajsızdı. Üstümde bir sweatshirt vardı. Bu benim evden çıktığım özensiz halimdi, fotoğraf çekimi için değildi! Ona ‘gerçek olmak istiyorum ama bu halim sence de çok fazla gerçek değil mi?’ diye sordum.



Ancak bu ‘fazla gerçek’ haliyle fotoğraf çekimi yapmaya karar vermiş. ‘Kendimi hiç bu kadar özgür, güçlü ve güzel hissetmemiştim. Nihayet kendimi bulduğumu düşündüm. Kendimi dinledim ve duvarları yıktım.’ Bu çekimden sonra Alicia Keys, #NoMakeup adını verdiği devrimi başlattı ve Vanity Fair, Fault gibi dergilere de makyajsız olarak poz verdi.

Alicia Keys, bu hakreketinin başkalarına da ilham vermesini istiyor: ‘Umuyorum ki bu bir devrim olsun. Artık cildimi saklamak istemiyorum. Ne yüzümü, ne zihnimi, ne düşüncelerimi, ne hayallerimi, ne yaladığım zorlukları, ne de duygusallığımı… Hiçbir şeyi.’