Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine tarafından hükûmet’in, baştan savma göçmenle mücadele dahilinde uyguladığı dört ayaklı taktik netice verdi. Bugüne dek 2 milyon 626 bin 295 mültecinin sınırdan geçerek Türkiye’ye gelmesi engellendi. İşte dört ayaklı stratejinin ayrıntıları:

DİPLOMATİK TEMAS

Dört ayaklı stratejinin ilk ayağını, sorunun kaynağı olan ülkede, Türkiye’nin diplomatik girişimleriyle olayların çözüme ulaştırılması için atılması planlanan adımlar oluşturuyor. Bu konuda Afganistan ve Ukrayna misal gösterilirken, siyasi sorunların çözülmesine karşın destek girişimlerinin yanı sıra, TİKA ve Kızılay gibi kurumlar aracılığıyla gönderilen insani yardımlar etkili oluyor.

ASAP GÜVENLİĞİ

Van, Iğdır ve Sızı gibi kritik illerdeki sınırlarda duvarların bu sene ardına kadar tamamlanması baştan savma göçü önlemede yüzde 90’ın üstünde bir katkı maddesi sağlayacak. Keza, Van’a yaklaşık 1.000 Polis Özel Harekât ve 1.080 Jandarma personeli takviyesinin yanı sıra, Van Gölü’ne de Sahil Emniyet personeli gönderildi. Bu unsurlar,termal kamera, gece bakış cihazları ve optik kuleler gibi teknolojiyle desteklenecek. Böylelikle İran sınır güvenliği sağlanmış olacak.

GÖÇ ROTALARI

12 vali koordinatör olarak görevlendirildi, göç rotaları ile güzergâhlar oluşturuldu ve buralara emniyet birimleri yerleştirildi. Bu sayede, 39 bin 314 organizatör ve 1 milyon 246 bin 376 göçmen yakalandı.

SINIR DIŞI

Bu stratejinin dördüncü ayağını da yakalananların sınır dışı edilmesi oluşturuyor. Bu sene 110 bin 968 kişi yakalanırken, bunların 35 bini sınır dışı edildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/duzensiz-gocmenlerle-4-koldan-mucadele-haberi-550463