1799'da Napolyon Bonapart’ın Akka kuşatması esnasında Filistin'de bir Yahudi devleti kurulması ilanı ile başlayan bu öykü o tarihlerde Osmanlı İmparatorluğu tarafından bastırılınca plan gerçekleştirilemedi ama ilerleyen zaman içerisinde İsrail Devleti’nin kurulması için gereken esas atılmış oldu.

Bundan takriben 220 sene daha sonra 1948’de David Ben-Gurion kadar kurulan İsrail’e toprak satanlar o toprağın sahibi olan Müslümanlardı, kurulan İsrail Devletini birincil tanıyanlardan biri olan da ne gariptir ki Müslüman Türkiye Cumhuriyetidir.

Asırlardır yazılan ve konuşulan; Yahudi, Müslüman, Hristiyan din kitaplarında yazılanlar ve bu dinler içindeki çeşitli mezhepler kadar yarısı dürüst yarısı doğruca hurafelerle batmış yazılar ve söylenenler yüzünden milyonlarca insan öldü ve hala ölmeye devam ediyor.

Asırlar önce tutucu ve radikal insanların aldığı kararlar yüzünden böylesi faciaların yaşanıyor olması insanlık adına utanç verici gerçeği yüzümüze tokat gibi çarparken ağıt duvarı önünde kin ve nefret edilen şey duygularının arşa yükselişi ne denli büyük bir ahlaksızlık ise. Bütün bu gerçekleri bildiğimiz halde hamasi söylemlerle 8-10 milyonluk İsrail'i taşlamak için 1,5 milyar Müslüman'ın Kara Sağan kuşlarını beklemesi de bir pek aptallık...

Bu hakikatleri unutmadan çocukların ölmemesi için kalıcı çözümler bulmalısınız somurtkan takdirde Ebabil kuşları hepimizi taşlayacak.

Sacit ASLAN

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ebabil-kuslari-yazisi-532582