Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremde kent merkezinde büyük facia oldu. Şazibey Mahllesi İsa Yusuf Alptekin Bulvarı’ndaki Ebrar Sitesi’nin her biri 8 katlı olan 12 bloğundan 8’i de depremde yıkıldı, 4’ü ise ağır hasar aldı. Enkazında arama- kurtarma çalışmalarının sürdüğü sitede, şu ana dek ölenlerin sayısı, 250’yi geçti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 4 gün önce düzenlediği basın toplantısında depremin boyutunu anlatırken Ebrar Sitesi’ni misal gösterdi. Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremle mukayese yapan Bakan Aristokrat, “Yalnızca Ebrar Sitesi’nde kaybettiklerimizin sayısı Elazığ’da kaybettiklerimizin sayısın 6 katı kadardır” ifadesini kullandı.

ÜMITLI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

SIRASI GELMIŞKEN, 11’inci günde de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, enteresan aşağı olan şahısların yakınları, bölgede ümitli bekleyişini sürdürüyor.

MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

Maraş merkezli iki büyük depremin arkasında yıkılan binalara yönelik soruşturmalar sürüyor. Alınan bilgiye takriben Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dahilinde 6 kararsız daha gözaltına alındı.

Şüpheliler işlemlerinin peşinde sulh canice hakimliğine sevk edildi. Şüphelilerden Ebrar Sitesi’nin müteahhitlerinden olduğu belirtilmiş A.D. ile yıkılan bir başka binanın müteahhidi R.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise bağımsızlık bırakıldı.
Kahramanmaraş merkezinde yıkılan binalara ilişkin soruşturma zarfında dün de 3 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/ebrar-sitesinde-250-kisi-oldu-muteahhit-tutuklandi.html