Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre İstanbul Kadıköy'de sunucu Eda Pera Ufak akşam saatlerinde sokak üzerinde bir arkadaşını bekliyordu. Bu sırada Küçük'ün yanından yürüyen Tarık Emre Kırım, elinde bulunan valiziyle genç kadının ayağının üzerinden geçti.

Ufak'ün kendisine özür dilemesi noktasındaki uyarısına aldırış etmeyen Kırım, İngilizce küfür edip metro istasyonuna girdi.

Meşhur sunucu peşinden artan bir şekilde durumu emniyet görevlilerine anlattı ve davacı oldu.

YALANI TUTMADI

Şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Eda Pera Küçük, "Bana 'Amerikan Konsolosunun oğluyum, bir şey yapamazsın' dedi. İlk ilk önce İngilizce konuşuyordu. Polis gelince Türkçe konuşmaya başladı. Özür dilese davacı olmayacaktım lakin dilemedi" dedi.

Savcılık, Kırım'ın objektif itina yükümlülüğüne aykırı davranarak yaralanmasına sebep olduğunu ve 'taksirle yaralama' ve 'hakaret' suçlarından dava açılmasını istedi.

Duruşma de, genç kadının ayağında yaralanma niteliğinde bir bulgu belirlenemediğini kaydetti. Ama buna karşın tarihi bir karara imza attı: "Yaralama bulgusu olmasa bile ayağının acımasına yol açtı. Özür dilemesini istemesine karşın bunu yapmadığı gibi hakaret etti" dedi.

Kırım'ı 'taksirle yaralama' ve 'hakaret' suçundan 3 bin 810 lira adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın eylemden sonraki davranışları, pişman olmaması sebebiyle cezada indirime ve ertelemeye gidilmedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/eda-pera-kucukun-valiz-davasinda-karar-cikti-haberi-538264