Safiye Soyman, Faik Öztürk ile ayrıldıklarını açıkladıktan sonra canlı yayına bağlanan Faik Bey'in sözleri Safiye Soyman'ı adeta mest etti. 

"İşler dolayısıyla bir araya gelme fırsatımız olmuyor"
Safiye Soyman, Faik Öztürk ile ilişkisinde yaşadığı zorluğu şu sözlerle anlattı, "Faik Bey’in işleri dolayısıyla bir araya gelme fırsatımız olmuyor. Öylesine yoğun bir tempoda çalışıyor ki beni ihmal ediyor. Sadece işten işe, sahneden sahneye görüşüyoruz. Yakın zamanda Amerika’da konserlerim olacak beni oradan gelip alsın istiyorum. Elimden tutup geri getirsin istiyorum."

Sevilen magazin programı "Duymayan Kalmasın"da Safiye Soyman'ın yaptığı açıklamaların ardından Faik Öztürk programa telefon ile bağlanarak şunları kaydetti,

"Ben ona Leydi gibi bakıyorum"
"Samimiyetle söyleyeyim 18 yıllık bir beraberlik var. Onun tırnağını bir şeye değişmem. 18 yıl boyunca hiç tartışmadık. Bunca yıldır kendi ekmeğinin peşinde olan bir adamım. Bu zamanda adam gibi adam olup da karısına sahip çıkacak kişinin elini öperim. Ben Safiye Soyman’ı çok seviyorum, ona hiç bir şey demedim. Safiye’nin yanında çalışanlar var onların maliyetini karşılamak gerek, Safiye evinde çıkardığı çorabın yerini bilmez, ben ona Leydi gibi bakıyorum. Uzun yolculuklardan hoşlanmıyorum ve bunu Safiye de bilir. 18 yıllık ilişkimizin temelinde sevgi, ekonomik yönden güçlü olmak ve saygı yatıyor. Bana onun kokusu yeter. Ona bir şey olsa Allah korusun onun yanında olacak adam benim, bunlar gönülden olacak şeyler, Amerika gezisiyle olacak şeyler değil."

"Ayrıldık demiştim"
Safiye Soyman, Faik Öztürk'ün sözlerinden sonra, "Daha önce magazinci arkadaşlara ayrıldık demiştim, ama Faik Bey canlı yayını aradı ve bana olan hislerini anlattı. Çok mutlu oldum. Buradan da söyleyeyim Deniz ve Seren sayesinde Faik’le barıştık. Bu açıklamalarından sonra bana olan sevgisine bir kez daha ikna oldum. Seninle yaşlanmak, ömür boyunca bir arada olmak istiyorum. Seninle aynı sahnede olmak istiyorum."