Milliyet Gazetesi'nden Pelin Aykın'ın haberine göre merkezi Fransa’da bulunan dünya çapındaki mankenlik - modellik ajansı Seçkine Models’ın daha önceki işvereni Gerald Marie hakkında “tecavüz soruşturması” başlatıldı. Gerald Marie, ajansın başındayken aralarında reşit olmamış bir genç kızın da bulunduğu bazı modellere cinsel hamlede bulunmakla yargılanıyor.

Fransa’da başlatılan soruşturma, daha önceki bir BBC muhabirinin şikâyeti ve üç daha önceki modelin Marie’nin kendilerine tecavüz ettiği iddiası üzerine açıldı. 

‘İyileşmeyen yaralar’

Gerald Marie’nin daha önceki eşi, bir yarıyılın süper modeli Linda Evangelista 55 da yargılamada bulunan bayanları desteklediğini açıkladı. Guardian gazetesine konuşan Linda Evangelista, soruşturma mevzusunda “dört bayana da inandığını” belirterek daha önceki eşinin kabahatli olabileceğini söyledi.

Marie ile 1987 ile 1993 seneleri arasında konutlu olan süper model, “Mağdurların şikâyetini dinlediğimde, tecrübelerime sabrederek, onların doğruyu söylediklerine inandım. Bunlar asla iyileşmeyecek yaralar. Konuşan mağdurların cesaretlerine ve eforlarına hayranım” dedi.

Üç model şikâyetçi

Seçkine Models’ın daha önceki işvereni Gerald Marie, 1980 ve 1990’larda 17 ile 20 yaşları arasında olan modeller Carre Otis, Jill Dodd ve Ebba Karlsson’a tecavüz etmekle yargılanıyor. Daha Önceki bir BBC muhabiri olan Lisa Brinkworth ise bazı ajanslarda çoğu reşit olmayan modellere karşı uygunsuz cinsel tutumlarda bulunulduğu iddialarını incelerken, Marie’nin bir gece kulübünde kendisine de cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürüyor. Marie, o zamanlar Cindy Crawford, Naomi Campbell ve Claudia Schiffer gibi ikonik modelleri temsil eden Seçkine’in Avrupa başkanıydı. Marie’nin avukatları ise yargılamaları yalanlıyor. Soruşturmanın seks ağı kurmakla yargılandığı sırada geçen sene cezaevinde intihar eden Amerika Birleşik Devletleri’li finansçı Jeffrey Epstein ve bir hayli oyuncuya cinsel hamlede bulunduğu ortaya çıkan film imalcisi Harvey Weinstein davaları gibi geniş çaplı bir vakaya dönüşeceği belirtiliyor. 

Kaynak: www.sacitaslan.com