Yeni Asır Gazetesi'nden Metin Burmalı'nın haberine kadar İzmir Karşıyaka'da kaldırımda oynayan 2 yaşındaki Emirhan Gelişen'a otomobiliyle çarpan ehliyetsiz sürücü Istek Döş (39), olaydan 40 gün sonradan serbest kaldı.

Araştırmacı raporunda minik Emirhan'a '2 yaşındaki çocuğun kapı önünde olmaması gerekirdi' denilerek yüzde 20 kusur verilmesi şaşırma yarattı. 5 aydır evlatları için gözyaşı döken Mustafa ile Saadet Artan'ın 'Bu kaza yok, resmi olarak cinayet' sözleri kalp yaktı.

Avukat Özcan Çiçek, 2 yaşındaki çocuğa kusur atfedilmesini şanssız olarak nitelendirerek, "Ehliyeti ve direksiyon hakimiyeti bulunmadığı açık olan şüphelinin aracıyla kaldırıma çıkıp, minik Emirhan'ın ölümüne sebebiyet verdiği apaçık" dedi.

Olay 27 Mayıs'ta akşam 19.07'de yaşandı. Anne Saadet Artan, 6 yaşındaki Miraç ile 2 yaşındaki Emirhan'ı arkadaşlarıyla oynamaları için evlerinin önüne çıkarttı. Emirhan ile arkadaşı kaldırımda oynarken, yanlarında duran anne Büyüyen, iddiaya göre Miraç'ın elinin kesilmesi üstüne karşı kaldırıma geçti.

Bu sırada 3 çocuk annesi Istek Döş idaresindeki otomobil sokağa dönüş yapmak isterken şipşak kaldırıma çıkarak önce 2 yaşındaki Emirhan'a, ardından park halindeki servis aracına çarptı. Ağır yaralanan Emirhan hastanede kurtarılamazken, Özlem Döş'ün ehliyetinin olmadığı, yandaki kardeşi İbrahim E'nin aracıyla pratik yaptığı ortaya çıktı. Olaydan sonradan tutuklanan Döş, 40 gün sonra denetimli olarak özgür bırakıldı.

'BU KAZA DEĞİL, RESMEN CİNAYET'

Baba Mustafa ile anne Saadet Gelişen, 'Her ne dek çocuk 2 yaşında olsa da kapının önünde olmaması gerekirdi' ifadeleri kullanılarak çocuklarına yüzde 20 kusur verilen araştırmacı raporuna karşı çıktı. Baba Mustafa Gelişen (35), "Bizim tek istediğimiz adaletin yerini bulması. Oğlumuz kara toprağın aşağıda yatarken, canını bölge kişinin elini kolunu sallayarak dolaşması içimizi parçalıyor. Ehliyetsiz olarak bir birey direksiyona geçiyor ve kaldırımdaki masum çocuğumun canını alıyorsa bu kaza yok, resmi olarak cinayettir" dedi.

Gözyaşı döken anne Saadet Büyüyen da bununla beraber komşuları olan sürücüye gereken en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ehliyetsiz-surucunun-ezdigi-cocugu-kusurlu-buldular-haberi-539071