Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine kadar Türkiye’de yasa dışı iddia sektörü 70 milyar lirayı buldu. Yurt dışı merkezli birçok şirket, internet üzerinden Türkiye’de iddia oynatıyor. Para transferleri ise Papara gibi elektronik para sistemleri üzerinden yapılıyor. Yasa dışı iddia şirketleri bu transferleri yaparken kişilerin T.C. kimlik bilgilerini kullanıyor. Ama her kişi belirlenmiş bir limitte operasyon yapabildiği için, iddia sitelerine birçok T.C. kimlik bilgisi gerekiyor. Yasa dışı iddia şirketleri bu kimlik bilgilerine farklı yollardan ulaşıyor.

ŞİKÂYETLER TAVAN YAPTI

Son dönemde azami kullandıkları usul ise evde ambalajlama ilanları... Ilave iş gerçekleştirmek isteyenlere veya çalışmayanlara bildiri üzerinden ulaşan şirketler, yüksek kazanç vaadiyle bu kişilerin bilgilerini alıyor. sonradan telefonlarına yanıt verilmiyor. Şikâyet sitelerinde bu şart önemli anlamda artmış durumda. Binlerce birey ‘T.C. kimlik bilgilerinin alındığı’ yönünde şikâyetlerde bulunuyor.

“BİLGİ PAYLAŞMAYIN”

Kimlik bilgilerine ulaşılan kişiler üzerinden Papara gibi elektronik para transferinin sağlandığı ortamlarda, nakit transferi yapılıyor. Çoğu kişi yasa dışı bahse karşılıklı olduğunu dâhi bilmiyor.

Konuyla ilgili savcılığa başvuran binlerce mağdur var. Ancak davaların sonuçlanması uzun sürüyor.

Uzmanlar, bir defa daha vatandaşlara “İnternet ortamında T.C. kimlik bilgilerinizi paylaşmayın” uyarısında bulunuyor.

 

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ek-gelir-vaadiyle-yasa-disi-bahis-oyunu-haberi-535955