Ekin Koç ve Selahattin Paşalı’nın son filmi Kurak Günler, Avustralya’da yarışıyor!

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yönetmenliğini Muhakkak Alper’in üstlendiği, başrollerinde Ekin Koç ve Selahattin Paşalı’nın yer aldığı Verimsiz Günler isimli film hemen de Avustralya’daki bir film festivalinde yarışıyor. Filmle ilgili ilk yorumlar çok olumlu.

Belirlenmiş Alper’in yeni uzun metrajlı filmi Verimsiz Günler dünya prömiyerini kısa süre önce 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Açıklanmış Bir Görüş’ (‘Un Certain Regard’) bölümünde gerçekleştirmişti. İlk kez festivalde seyirciyle buluşan ve biletleri günler öncesinden tükenen Verimsiz Günler, gösterimi ardından fazla beğenilmiş ve 10 dakika ayakta alkışlanmıştı.

Başrollerini Ekin Koç ve Selahattin Paşalı’nın paylaştığı Kurak Günler şu anda de dünyanın öteki ucunda, Avustralya’da yarışıyor. Sydney Film Festivali’nin yarışmacıları arasında yer alan filmin, yarışmanın en dinç adaylarından biri olduğu belirtiliyor. Kurak Günler ile ilgili fazla olumlu yorumlar yapılıyor.

Ekin Koç ve Selahattin Paşalı’nın son filmi Kurak Günler, Avustralya’da yarışıyor! 1

Belli Alper’in dördüncü uzun metrajlı filmi olan Kurak Günler, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı aralarında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

Türkiye-Fransa-Almanya-Hollanda-Yunanistan-Hırvatistan karşılıklı yapımı olan filmin başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşırken, tezgâhtar rollerde Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz onlara eşlik ediyor.

Ay Üretim, Liman Film ve Zola Yapım’ın yapımcısı olduğu Kurak Günler T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden üretim desteği almıştı. Cannes sonrası karnaval yolculuğuna devam edecek filmin Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/ekin-koc-ve-selahattin-pasalinin-son-filmi-kurak-gunler-avustralyada-yarisiyor/1328648