Habertürk'ten Demet Demirkır'ın haberine tarafından Seda Sayan programına çıkarak dans etmesiyle sosyal medyada gündem olan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a TTB'den inceleme talebi geldi. Mazeret ise dans etmesi yok doktorun reklamının yapılması olarak gösterildi. 

 

 

TTB kadar İstanbul Tabip Odası Başkanlığı'na gönderilen ve TTB Merkez Konseyi Prof. Dr. Vedat Bulut imzasını taşıyan yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Sabahın Sultanı Seda Sayan adlı televizyon programında davetli olan Op. Dr. Banu Küçükpolat'ın tıbbi deontoloji ve hekimlik meslek etiği kuralları ışığında disiplin işlemleri yönünden değerlendirilmesini ve sonucundan tarafımıza ve ilgililerine data verilmesini bekleriz."

Programın yayınlandığı gün TTB'ye birtakım şikayetlerde bulunuldu. Alınan şikayetlerin sebebinin, hekimin dans etmesiyle ilgili olmadığı; programın Banu Küçükpolat'ın reklamına dönüştürülmesi olduğu belirtildi.

Değerlendirmenin ahlak ilkeler dahilinde olduğu belirtilirken, yasaklanmış olmasına rağmen hekimin kendi reklamını yaptığı öne sürülerek Seda Sayan'ın, “Ben olsam bu doktora giderim, bence siz de gidin” gibi ifadelerinin şikayete konu olduğu bildirildi. 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ekranda-kurtlarini-doken-opr-dr-banu-kucukpolat-hakkinda-flas-gelisme-haberi-539037