Lafçı Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, bir zamanların Yeşilçam starı Hülya Koçyiğit'in damadı olan Alkoçlar Turizm'in sahibi Ender Alkoçlar'ın 13 Eylül 2019 tarihinde Facebook'tan yaptığı paylaşımda sarf ettiği “Bir Hayli tanıdığım veya tanımadığım kızacak ama bu İmamoğlu palavracı düzenbaz bir sahtekar. Bunu göreceksiniz, balon patlayacak” laflarına 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

“ORTADA TENKİDİ BİR MEVZU YOK”

Dava arzuhalinde mevzubahisi ifadelerin; somut bir mevzu üzerine tenkit için kullanılmadığı bu nedenlede ifade serbestliği kapsamına girmediği, ayrıca ortada tenkidi bir mevzu olmadığı halde kullanıldığına dikkat çekilerek politik tenkit olarak da kabul edilemeyeceği belirtildi. Arzuhalde “Davalı, rastgele bir düşünce ifade etmeyip sadece müvekkile beslediği antipatiyi, hakaret kapsayan laflarla ifade ettiğinden bu cins bir ifadede kamu bereketinin bulunmadığı neticesine varmak da güç olmayacaktır” denildi.

İstanbul 26. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın 22 Ekim 2020 tarihli mahkemesinde Alkoçlar, 7 bin 500 TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın da kayınpederi olan Ender Alkoçlar'ın Antalya Konyaaltı plajı ihalesini alması uzun zaman tartışılmıştı. Sahibi olduğu Alkoçlar Turizm A.Ş'nin de geçtiğimiz ay iflasına karar verilmişti.

ERKAN TAN'A ADLİ PARA CEZASI

A Haber Televizyonu'nda 31 Mart 2019 mahallî tercihi evvelinde 14 Mart 2019 tarihli  Sabah Ajansı programında Erkan Tan'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında sarf ettiği “Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Mansur Yavaş, tercihe girdikleri her yerde CHP adayları PKK'lıların da adaylarıdır” lafları sebebiyle de dava açılmıştı.

Dava arzuhalinde, tenkit hudutlarını aşan ve ulusal duygularıyla iftihar eten müvekkili rencide eden hakaret ve kötüle içerikli lafların, İmamoğlu'nun karakter haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Tan'ın ifadelerinin basın serbestliği hudutlarını aştığı kaydolunarak hakkında kamu davası açıklaması arz edildi.

Tan, sarf ettiği laflar sebebiyle suçlanmakta olduğu İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 27 Ekim 2020 tarihli mahkemesinde 4 bin 360 TL adli para cezasına çarptırıldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com