Sözcü Gazetesi'nden Istek Güvemli'nin haberine kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kente 150 çocuk yuvası hedefine gelmek için “Yuvamız İstanbul” projesi dahilinde 12 yeni çocuk etkinlik merkezinin daha açılışını yaptı.

Bu Nedenle şu lahza 21 ilçede toplam 32 kreşte  150 sınıfta, 2 bin 183 çocuk eğitim almaya başladı. 32 merkezin toplam kontenjanı 2 bin 884.

Büyükçekmece, Çatalca, Gaziosmanpaşa, Esenler, Kartal-Yakacık, Kartal-Yunus, Küçükçekmece-Cumhuriyet, Küçükçekmece-Halkalı, Maltepe-Başıbüyük, Maltepe-Gülsuyu, Sancaktepe- Samandıra Sancaktepe-ÖZGEM Yuvası'nın açılışı benzer anda Esenler'de düzenlenen merasim ile gerçekleştirdi.

“ADİL BİR İSTANBUL HEDEFİ!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Yuvamız İstanbul Projesi”nin daha adaletli bir İstanbul var etme konusundaki en kayda değer adımlarının bir parçası olduğunu söyledi.

150 kreşin hepsi açıldığında bin 500'ün üstünde çalışanın, 15 binin üstünde çocuğun bu hizmetten yararlanacağını ve bu hedefe önümüzdeki sene ulaşmayı planladıklarını anlatan İmamoğlu “150 kreşte 15 bin çocuğun toplu, bir arada bir mezuniyetini yapıyorsunuz. Çocukların çığlıklarını, sevincini düşünün. Onların 30 bine yakın anne babasının gururun düşünün. İşte o zaman İstanbul'da fırsat eşitliğini sağlamanın kıvancını yaşamış oluruz” dedi.

“ÇILGIN PROJEM: YUVAMIZ İSTANBUL”

İmamoğlu, “Bana sorarlar tekrar tekrar; ‘Aklınızda deli proje var mı?' diye. İstanbul adına, ekibimiz adına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 86 bin çalışanı ailesi namına en çılgın projemiz; Yuvamız İstanbul projesi” dedi.

Çocuk faaliyet alanı kabul ettikleri bu merkezlerin belirtilmiş öğrencilerinin dışarıya hafta sonlarında öteki çocukların da yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti.

İstanbul'un yoğun göç almış bir şehir halkı olduğuna uyarı çeken İmamoğlu “Bu kentin en fazla mağdur olan gelir seviyesi düşük ailelerimizin çocukları ve anneleridir. 0-4 yaş arası çocuğu olan anneler bedava ulaşım hakkı verdik. 12 takvim siyasi yaşamımda ziyaret ettiğim evlerde ve ailelerde sadece sokağını görmüş anneler olduğunu gördüm. Bunun hayata geçmesiyle adeta artık 100 binlerce annenin çocuklarıyla bu şehri gezebilmeleri de eşit ve adaletli kent kavramına heybetli bir katkı maddesi sunmaktadır” diye konuştu.

İmamoğlu kreşlerde çalışan eğitimcilerin yüzde 85-90'ının kadınlardan oluştuğuna da dikkat çekerek “Bu şehirde kadın çalışan sayısı, evine ekmek götüren istihdam edilen bayan sayısını arttırdığımız sürece bilelim oysa mutlu aileler, mutlu mahalleler vardır. Mutlu ilçeler, mutlu şehirler ve mutlu ülke vardır. Çalışmayan kadın olduğu vakit o ülkede fakirliği konuşursunuz. Yoksulluğu konuşursunuz” dedi.

ANAOKULU VE YURTLAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Kreşlerdeki eğitim programının Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü akademisyenleri göre hazırlandığını aktaran İmamoğlu çocuklara ve gençlere hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

İBB olarak öğrenci yurtlarında 1000 kapasitesini tutmak üzere olduklarını vurgulayan İmamoğlu, “İnşallah 5000 bin hedefimiz var burada. Çok süratli çalışacağız. Gençlerimize de bu tartışılan günlerde, ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, yurt imkanını sağlama konusunda da adım attığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

Kreşler ve yurtlar konusunda kişi, kurum ve kuruluşlarla meslek birliği çağrısı yapan İmamoğlu şöyle konuştu:

* Yurt hususunda da iş birliği yapmaya hazırız. Görüşmelerimiz sürüyor.

* Bu alanda bize katkı maddesi sunmak isteyen yapısıyla, binasıyla ‘anlaşalım, uzlaşalım' deme hazırlığında olan kim varsa kapımız açık.

* Hayalimi de şöyle söyleyeyim: 5-10 bin öğrencinin özgün eğitim aldıkları okullarının dışarıda, yurtta süre geçirirken, bir İstanbullu birey, kentine mesuliyet taşıyan bir insan olarak kültürel, sanatsal, kendi meslekleriyle aldıkları eğitimle ilgili aktiviteler konusunda kuvvetli birer İstanbul gönüllüleri olmalarını özlem ediyorum.

İBB'DE KADROLAŞMA İDDİALARINA YANIT

İmamoğlu konuşmasında İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun İBB'de 13 bin kişinin işten çıkarılıp 44 bin kişinin işe alınarak kadrolaşmaya gidildiği yönündeki iddialarına da yanıt verdi.

İmamoğlu “Bizim personel sayımızı tartışanlara söyleyeyim. İstanbul halkı namına bunu gururla söyleyebilirim: Bizim 16 milyon çalışanımız var. Bu kente hizmet etmek arzusuyla, bu şehre katkı sunmak arzusuyla bütün 16 milyon çalışanımız var. Eskisi gibi böylece bir avuç insanla yok, 16 milyon insanla gönül birlikteliğiyle çalışan insanımız var. Bunu da duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.

Esenler'de gerçekleştirilen törene ilçenin belediye başkanı olan Tevfik Göksu'nun da eğlence edildiği, Göksu'nun yerine delege olarak Eserler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya'nın katıldığı öğrenildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ekrem-imamoglundan-kadrolasma-iddialarina-yanit-haberi-538992