İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardındaki sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Asilzade, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir yer sarsıntısı meydana geldi. Şu başlıca dek olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise depremin gerisinde katıldığı canlı yayında "Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Şu asıl dek ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmada onlara ulaşan olumsuz bir tespit yok. Negatif bir saptama olmamakla birlikte ekiplerimizi taramalarını sürüdürüyorlar. Herhangi bir saptama halinde bu durum vatandaşlarımızla paylaşılacak. Bize dünkü depremin ardındaki dikkat biçiminde bir data yoktu fakat burası 24 Ocak'taki depremin peşinde hareketli bir bölge. Devletimizin o depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yer Sarsıntısı sırasında arkadaşlarımız AFAD, jandarma, UMKE takiplerini sürdürüyor. Şu esas değin olumsuz bir kayıt yok. Bir tespit vuku bulursa kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

MUĞLA'DA SALLANDI!

Elazığ’daki 5.3’lük depremin peşinde Muğla’nın Dalaman ilçesinde de 4.2 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldi.

Kaynak: www.sacitaslan.com